Roboții pompierilor au salvat vieți la Crevedia. Video

Roboții pompierilor au salvat vieți la Crevedia. VideoRoboții de stingere a incendiilor au salvat vieți la Crevedia. Sursa foto: Facebook

Roboții pompierilor au salvat vieți, la Crevedia, făcând ca numărul victimelor să nu crească. O autospecială cu roboți care a acționat pentru stingerea flăcărilor a permis ca pompierii să fie retrași din vecinătatea exploziilor. Un om a murit, iar alți 54 au fost răniți în exploziile de la depozitul GPL.

Roboții pompierilor au salvat vieți. Numărul victimelor în cazul exploziei de la Crevedia ar fi fost mai mare. Acest lucru a fost evtiat deoarece s-a intervenit, la stingerea incendiului, cu roboții din dotarea DSU. Pompierii au apelat la aceste echipamente, fapt ce a permis ca oamenii să fie retrași mai în spate. Ei au putut acționa în condiții de siguranță. Autoritățile au stabilit un perimetru de siguranță în jurul depozitului GPL în flăcări, iar 3.000 de persoane, civili, au fost evacuați.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat cum s-a intervenit cu ajutorul roboților și cât de important a fost pentru a evita alte victime.

„Pompierii, chiar erau scoşi după ce am introdus roboţii. Am evitat chiar oamenii să fie foarte aproape de cisternă. În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-Alert, a fost explicat populaţiei. Populaţia a fost evacuată. Colegii au ajutat la îndepărtarea populaţiei pentru că toată lumea voia să se întoarcă în casele lor în zona incendiului, şi acest lucru a fost interzis”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat.

La locul exploziei de la Crevedia au fost mobilizate 23 de autospeciale de stingere, peste 20 de ambualanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple. De asemenea, au fost prezente un echipaj de descarcerare și un elicopter.

Roboții pompierilor au salvat vieți

Pe lângă aceste resurse, a fost adusă și o autospecială cu roboți. Reprezentantul ISU București, colonelul Irinel Precup, a precizat că roboții au făcut ca numărul victimelor să nu crească. El a precizat că datorită acestor echipamente, noi, oamenii au putut acționa de la distanță. Cu alte cuvinte, roboții pompierilor au fost extrem de utili pentru a evita un dezastru

„Am intervenit pentru stingerea a 2-3 cisterne de GPL. Una era fixă, celelalte mobile, pe tiruri. În spate era a patra cisternă care a şi explodat ulterior. Am intervenit cu 14 autospeciale de apă şi spumă, o autospecială cu roboţi, care de asemenea ne-a sprijinit foarte mult. Accesta permite ca personalul să nu fie adus aproape de explozie.

Iar această intervenție a salvat persoanele de la, Doamne fereşte, o situaţie şi mai gravă. Am avut o sumedenie de echipaje medicale. Permanent am evaluat situaţia din punct de vedere chimic”, a declarat colonel Irinel Precup, conform Știrile ProTV.