Roboții, aruncați în lupta cu SARS-CoV-2. Vor avea succes?!?

Roboții, aruncați în lupta cu SARS-CoV-2. Vor avea succes?!?

Ca să reducă povara sistemului medical național, Japonia folosește acum peste 10.000 de camere de hotel pentru a găzdui pacienții cu simptome mai ușoare de COVID-19, în care nu este necesară spitalizarea. Și asta nu este totul

Japonia folosește acum peste 10.000 de camere de hotel pentru a găzdui pacienții cu simptome mai ușoare de COVID-19, în care nu este necesară spitalizarea.

Dar când acești pacienți ajung la unul dintre aceste hoteluri, sunt întîmpinați de un robot.

Un hotel folosește un robot numit „Pepper”, care poartă o mască de protecție precum pacienții. El le amintește oamenilor spunând: „Vă rog, purtați o mască înăuntru. Sper să vă recuperați cât mai repede”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte mesaje înălțătoare includ: „Răspândirea bolii va fi diminuată cât mai curând posibil” și „Să ne unim cu inimile noastre și să trecem împreună prin asta”.

„Pepper”, care este fabricat prin 2014, a fost inițial „montat” în mai multe clădiri de birouri din întreaga lume pentru a saluta vizitatorii. Acest robot special prezintă un software de recunoaștere facială care îi permite să identifice indivizii și chiar să detecteze emoția prin modele vocale și expresii faciale.

Pe lângă Pepper, un alt hotel utilizează serviciile unui alt robot de înaltă tehnologie, dar funcția sa principală a fost, în primă fază, de a face curățenie. Înarmat cu cea mai nouă tehnologie, acest robot poate curăța zonele „zone roșii” ale hotelului care sunt considerate prea riscante pentru personalul hotelului.

Mai există, însă, și un alt robot - numit LightStrike - care a făcut recent valuri cu capacitatea sa de a utiliza lumina ultravioletă pentru a dezinfecta spitalele. Mai important, s-a dovedit că neutralizează noul coronavirus în doar două minute, oferind o metodă cu potențial eficient de eliminare a virusului din zonele publice cu risc ridicat.

Pe de altă parte, serviciile de dezinfectare Xenex din Texas au anunțat deja un test de succes al robotului împotriva COVID-19. LightStrike, care este vândut în Japonia de producătorul de echipamente medicale Terumo, este proiectat pentru a putea emite lumină la lungimi de undă cuprinse între 200 și 315 nanometri.

Lumina ultravioletă s-a dovedit a fi extrem de eficientă în decontaminarea mobilierului, a butoanelor de mâncare și a altor suprafețe utilizate frecvent. Doar două sau trei reprize de cinci minute de lumină ultravioletă pe suprafețe pot „deteriora” virușii eficient.

Japonia are peste 14.000 de cazuri COVID-19, și aproximativ 450 de decese, informează agenția de știri Reuters.