ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

ROBOR la trei luni a scăzut la 3,03%, faţă de 3,04%, nivelul de vineri. Pe 20 decembrie, a atins cea mai mică valoare a indicelui din ultimele şase. El a stagnat o perioadă mai îndelungată la 3,04%, conform ultimelor date primite de la BNR.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a rămas la 3,33%. Primele patru bănci din sistemul bancar lucrează cu dobânzi legate de indicele de referinţă Robor la 6 luni.

indicele robor

Indicele la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut la 3,43% de la 3,44.

Pe de altă parte, indicele la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a rămas la 3,52%.