Evenimentul Zilei > Actualitate > Robert Glință, un român care se simte ca peștele în apă
Robert Glință, un român care se simte ca peștele în apă

Robert Glință, un român care se simte ca peștele în apă

Înotătorul „tricolor” a adus României o medalie la un Campionat European, după o pauză de 14 ani. Sportivul a urcat pe treapta a doua a podiumului, la 50 de metri spate și a luptat, aseară, pentru califi carea în finala de la 100 de metri.

De la Glasgow nu au venit doar vești proaste în weekendul trecut. În orașul scoțian se desfășoară și Campionatele Europene de Înot, acolo unde a reușit să se remarce și un sportiv român.

Marea bătălie pentru finala de 100 de metri spate

Este vorba despre Robert Glință, sportiv în vârstă de 21 de ani, care sâmbătă seara a terminat pe locul al 2-lea în finala probei de 50 de metri spate. El a pus mâna pe medalia de argint, iar ieri a luptat pentru obținerea biletelor în finala probei de 100 de metri spate. Robert a intrat în semifinale, după ce a terminat pe locul al 2-lea în seria de calificări. Glință a adus o medalie pentru România, la un Campionat European, după o așteptare de 14 ani. A doborât de două ori recordul național

Ultima mare preformanță fusese realizată de Camelia Potec, actualul președinte al Federației. În 2004, la Madrid, fosta mare înotătoare a devenit Campioană Europeană în proba de 200 de metri liber. De asemenea, Robert Glință a devenit primul sportiv „tricolor” care a urcat pe podium la un Campionat European. În probele feminine, România a adunat opt medalii. Înainte de-a câștiga „argintul”, în calificările pentru accederea în finală, Glință a doborât de două ori recordul național, cu timpii de 24,59 secunde și 24,12.

„Argintul este o medalie destul de colorată și îmi dă încredere pentru proba de 100 de metri, unde am fost și sunt mult mai încrezător! Eu cred că am mult mai mari șanse să obțin un rezultat mai bun la sută!”, a spus înotătorul, pentru „Gazeta Sporturilor”.