După ce medicii l-au salvat cu greu, tatăl copilului s-a spânzurat.
Într-o zi de noiembrie, anul trecut, Robert s-a trezit din comă. Era internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Gr. Alexandrescu", după ce stăbunica îi dăduse să bea otravă pentru purici în loc de sirop de tuse. Minunea se produsese, dar Andra, surioara lui de 3 ani, plecase deja în Împărăţia Îngerilor. Pentru trupuşorul ei, otrava a fost prea puternică. Drama familiei Slujitoru din comuna Unirea, judeţul Călăraşi avea să continue.
Când Robert a deschis ochii, a zărit- o pe mama lui plângând, dar el nu putea să mai articuleze niciun cuvânt. Nici să se ridice din pat nu putea, nu-şi simţea picioarele. Dar toţi din jur, oamenii în halate albe, îl ajutau. Când totul a fost bine cu organele lui interne, băieţelul de 5 ani a fost transferat ca să facă recuperare neurologică la Centrul Naţional "Dr. N. Robănescu" din Bucureşti. A fost internat acolo mai mult de o lună, dar când a plecat acasă progresele erau vizibile: vorbea, mergea, ba chiar alerga la joacă. "Va face, însă, crize de epilepsie", i-au spus medicii mamei, sfătuind-o să continue exerciţiile de recuperare şi să îl ferească de răceli.
Poate că lucrurile ar fi intrat pe un făgaş normal, chiar dacă situaţia materială a părinţilor era precară, iar costurile pentru tratamentul copilului sunt mari. Din nefericire, tatăl a clacat. Nu a suportat că fetiţa lui nu mai este din cauză că bunica lui, împreună cu care locuiau, îi dăduse să bea otravă din greşeală. Într-o zi, Lucian Slujitoru şi-a pus ştreangul de gât.
La vârsta de 5 ani, Robert nu înţelege de ce nu-i mai are pe tata şi pe Andra, surioara, lângă el. Nu pricepe nici de ce mămica a plecat cu el din casa unde deschisese ochii asupra lumii, iar acum stau într-o cămăruţă, la nişte rude ale mamei.
"Mă descurc greu cu banii, avem doar 220 de lei pe lună: ajutorul meu social de 120 de lei, 40 de lei alocaţia băiatului şi 60 de lei, pensia de handicapat de gradul II a lui Robert. Cum să iau eu medicamente de banii aştia, că nu am nimic compensat? Mai lucrez cu ziua prin sat, mai car apă la bătrâni şi aşa strâng de mâncare", mi-a spus Nicoleta, mama băieţelului.
Campania "O şansă copiilor de la ţară" îl va ajuta de acum încolo pe Robert şi sperăm să ne ajutaţi cât mai mulţi. "Mă descurc greu cu banii, avem doar 220 de lei pe lună. Cum să iau eu medicamente de banii aştia?" Fiţi alături de noi şi de Robert!
Contactaţi echipa noastră la adresa de email contact@ziaruldeltara.ro, la numărul de telefon 0730 660 424.
Puteţi face o donaţie din reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 - 10 euro; 0900 900 602 - 5 euro; 0900 900 604 - 2 euro.
Pentru un copil anume, puteţi face donaţii în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, pe numele Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.
Georgiana va fi ajutată şi de Andreea Marin
Pe Georgiana Feraru, fetiţa de 8 ani din comuna Brezoaele (Dâmboviţa), premiantă şi olimpică, o cunosc acum mulţi români. Întâi au citit despre ea şi drama prin care trece în Evenimentul zilei.
Apoi, echipa campaniei "O şansă copiilor de la ţară" a arătat cititorilor EVZ cum încet-încet viaţa Georgianei şi a frăţiorului ei se schimbă.
Fetiţa a simţit pe deplin bucuria visului împlinit atunci când bezna din casa ei a dispărut datorită unui cititor din Canada care a plătit branşarea la reţeaua electrică; când a putut lucra la calculatorul primit de la şcoală; când i-am dus jucării, hăinuţe, dulciuri şi fructe, i-am o bursă lunară, dar şi o capră cu ied. Georgiana s-a bucurat de cadourile pe care i le-am dus
Georgiana a fost fericită şi atunci când i-am adus acasă o echipă de medici de la Romgermed, care l-au consultat şi îl ajută pe tatăl fetiţei, lovit grav de o maşină. Impresionată de poveste şi de munca liceenilor voluntari din proiectul "O şansă copiilor de la ţară", Andreea Marin a invitat-o pe Georgiana în emisiunea "Trezeşte România!" (Simona Ionescu)