Noul ministru de Interne din Germania, Horst Seehofer, a expus o poziție foarte dură împotriva religiei musulmane. Proaspătul demnitar riscă, astfel, să intre într-un război dur contra cancelarului Angela Merkel, care a susținut în repetate rânduri că musulmanii trebuie integrați în statul federal.
Seehofer a detaliat și o serie de politici care ar restrânge semnificativ imigrația, în timp ce noua coaliție de guvernare se pregătește să îi lase în urmă pe cei din AfD, partidul de extremă dreaptă care a intrat în parlament în urma alegerilor naționale de anul trecut, scrie Reuters.
„Islamul nu are ce căuta în Germania”, a susținut Seehofer în fața jurnaliștilor de la publicația Bild, contrazicându-l pe fostul președinte german Christian Wulff, care aprinsese o dezbatere din anul 2010, susținând că islamul este parte din Germania.
În anul 2015, în timp ce grupul anti-imigra Europenii Patrioți Împotriva Islamizării Vestului (PEGIDA) organizau manifestații, Merkel prelua aceeași idee de susținere a musulmanilor de la fostul președinte.
Seehofer, membru al blocului conservator CSU/CDU, a spus că ar implementa „un plan principal pentru deportări mai rapide”. În prezent, în Germania trăiesc peste 4,4 milioane de musulmani. Mulți dintre ei au origini turcești, iar o mare parte din migranții care au venit din iunie 2015 și până azi sunt și ei musulmani, amintește Reuters.
Demnitarul a promis că va face eforturi pentru a remedia motivele pentru care oamenii își părăsesc țările de origine și va clasifica mai multe state drept „sigure”, pentru a ușura procesul de deportare a solicitanților de azil neacceptați.
„Evident, musulmanii care trăiesc aici aparțin de Germania”, a spus Seehofer, după care a explicat că Germania nu ar trebui să își abandoneze propriile tradiții și obiceiuri, bazate pe creștinism.
„Mesajul meu este: musulmanii trebuie să trăiască cu noi, nu lângă noi sau împotriva noastră”, a spus noul ministru de Interne, care a fost investit în funcție miercuri.
În acordul care a dus la formarea coaliției, SPD și blocul conservator al lui Merkel au ajuns la concluzia că rebuie să administreze și limiteze migrația în Germania și în Europa pentru a evita un nou episod al crizei refugiaților din 2015.