Evenimentul ZileiPoliticaRiscurile spațiului Schengen și situația României. Criminalitate și dispariție forței de muncă

Riscurile spațiului Schengen și situația României. Criminalitate și dispariție forței de muncă

Riscurile spațiului Schengen și situația României. Criminalitate și dispariție forței de muncă
Riscurile spațiului Schengen. Sunt mai multe aspecte care trebuie luate în considerare în cazul în care România intră în Schengen. Unul dintre cele mai importante este acela că fenomenul criminalității ar putea lua amploare odată ce controlul la frontieră va fi scos.

Riscurile spațiului Schengen și riscurile României. Grupările de criminalitate organizată ar putea să profite din plin de faptul că nu mai sunt controale la graniță. Astfel că traficul de carne vie, dar și tranzitul infractorilor dintr-o țară în alta ar putea înflori odată cu aderarea la Schengen. Odată eliminate controalele la graniță mișcarea liberă ar fi un beneficiu și pentru infractori.

Aceștia ar putea migra dintr-o țară Schengen în alta și de acolo să plece în alte destinașii ale lumii. Fără să fie verificați. Riscurile spațiului Schengen și decizia Austriei sunt strâns legate. Acesta este unul din aspectele despre care vedetele TV nu vă vorbesc.

De altfel același lucruse întâmplă și când vine vorba despre traficul de persoane. România este deja cunoscută drept țară de origine a multor victime ale acestei infracțiuni. Numărul lor ar putea crește exponential odată ce controalele din vămi ar fi eliminate.  Pe de altă parte, regimul de muncă pentru străini s-ar putea înăspri.

Sursa foto: Dreamstime

Este vorba de cetățenii din afara UE care este posibil să aibă nevoie și de permis de muncă, dar și de permis de ședere pentru a munci în România. Drept urmare și în acest caz este posibil să avem un deficit. Asta pentru că foarte mulți români este posibil să își dorească să muncească în alte state lăsând în acest fel domenii de activitate neacoperite. Un lucru evitat de Guvernul României

Riscurile spațiului Schengen. România ar putea rămâne fără forță de muncă

Pe de altă parte străinii care ar veni să muncească în spațiul Schengen ar putea descoperi că alte țări oferă condiții mai bune decât România. Drept urmare este posibil să migreze în alte direcții, iar la noi deficitul forței de muncă să devină și mai accentuat. Iar acest lucru, va duce, potrivit specialiștilor la creșteri salariale. Riscurile spațiului Schengen

Acestea, cel mai probabil, vor pune mai departe presiune pe costul bunurilor și serviciilor în piață şi, deci, vor genera un impuls inflaționist peste cel pe care îl avem deja, spun specialiștii. Și mai există un aspect extrem de important. Anume acela că la granița cu Serbia controalele de Securitate trebuie să se înăsprească. La toate cele 5 puncte de trecere a frontierei cu această țară se vor face verificări mult mai riguroase.

Asta pentru că există îngrijorării UE privind fluxul de migranți pe Ruta Balcanilor de Vest și mai ales prin Serbia. Lucru deja cunoscut prin prisma statisticilor care arată că Serbia este una dintre țările prin care migranții intră în spațiul comunitar. Riscurile spațiului Schengen


    Accesează: