Evenimentul Zilei > Actualitate > Risc de explozie! ISU în alertă! 20 de autospeciale, în luptă cu un incendiu puternic!
Risc de explozie! ISU în alertă! 20 de autospeciale, în luptă cu un incendiu puternic!

Risc de explozie! ISU în alertă! 20 de autospeciale, în luptă cu un incendiu puternic!

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că la fabrica ATIFCO din localitatea Bragadiru, unde a izbucnit joi un puternic incendiu la două hale, există riscul unei explozii.

„Nu ştiu ce conţineau acele hale, însă în interior sunt solvenţi – diluanţi. Există riscul unei explozii ţinând cont că sunt silozuri, sunt încărcate cu cereale. Da, se poate crea un amestec exploziv”, a menţionat el.

Potrivit lui Daniel Vasile, traficul în zonă a fost blocat complet pentru a asigura intervenţia celor 20 de autospeciale ale pompierilor.

Cel puțin 20 autospeciale de pompieri acționează în acest moment la fața locului. Incendiul se manifestă cu degajare mare de fum.

Suprafața afectată este de aproximativ 5000 mp, cu posibilități de propagare.

Oamenii din zonă spun că s-au trezit din cauza mirosului greu de suportat. Datele adunate de stațiile independente de monitorizare a aerului arată depășiri masive ale limitei de poluare.

Conform reprezentanților ISU București – Ilfov, se acționează în mod preponderent din exterior și de la înalțime, pentru stingerea incendiului și există risc de prăbuștire a halelor.

Este o ardere puternică, cu degajare mare de fum. Fabrica se ocupă cu ambalarea și distribuția produselor alimentare, în principal a orezului.

În depozit se găsesc recipiente ușor inflamabile și explozibile.

Nu se cunoaște momentan cauza incendiului și nici dacă există victime, însă se presupune că a izbucnit de la vegetație. Se pare că angajații erau la muncă. Aceștia au fost evacuați imediat.

Deocamdată, nu s-a luat decizia evacuării celor care locuiesc în casele și blocurile din apropiere, însă nu este o variantă exclusă.

Pompierii au emis un mesaj RO-Alert, în urma incendiului din localitatea Bragadiru,

„A fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert privind incendiul produs în localitatea Bragadiru”, a anunțat ISUBIF.

Pompierii acționează în mod preponderent din exterior și de la înălțime, există risc de prăbușire a halelor. Acționează 24 de autospeciale de stingere și se suplimentează cu altele 5. Interventia este condusă de inspectorul șef ISUBIF.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: