Cu trei zile înainte de startul Euro 2012, selecţionata Angliei este în plin scandal. După ce fundaşul Gary Cahill (Chelsea) a devenit indisponibil pentru turneul final din Polonia şi Ucraina, antrenorul Roy Hodgson a decis să completeze lotul de 23 de oameni cu Martin Kelly, stoperul formaţiei FC Liverpool. Decizia l-a scos din minţi pe Rio Ferdinand, veteranul de la Manchester United.

Hodgson, care a fost numit la cârma reprezentativei Albionului în urmă cu doar câteva săptămâni, a spus că a decis neconvocarea lui Ferdinand (33 de ani) în urma analizării mai multor "motive fotbalistice". Replica "diavolului" a venit pe Twitter: "Ce motive?!".

Se pare că jucătorul de la Manchester United, care a jucat de 81 de ori în tricoul naţionalei, ar fi fost "sărit" de la convocare la cererea lui John Terry. F
ostul căpitan al naţionalei Angliei va fi judecat pe 9 iunie în cazul jignirilor cu tentă rasială pe care le-ar fi făcut la adresa lui Anton Ferdinand (n.r. – fratele lui Rio), în meciul de campionat QPR – Chelsea, din octombrie 2011.

Kelly (22 de ani) a evoluat doar în 12 meciuri în Premier League pentru FC Liverpool şi are doar 22 de prezenţe pe prima scenă a fotbalului englez în carieră. Tânărul apărător era în vacanţă la New York când a fost anunţat că va juca la Euro 2012. Anglia, care va debuta la turneul final împotriva Franţei, îşi are cartierul general la Cracovia, în Polonia.

Cahill are dublă fractură

Gary Cahill (26 de ani), care a evoluat excelent în finala Ligii Campionilor pe care a câştigat-o cu Chelsea în faţa formaţiei Bayern München, a fost accidentat de Dries Mertens în timpul partidei amicale Anglia – Belgia 1-0. Fundaşul s-a ales cu o dublă fractură de mandibulă. "Îmi cer scuze că l-am lovit pe Cahill. Nu m-am gândit la consecinţe", a declarat jucătorul belgian.