Veste ȘOC pentru Denise RIFAI. Atacurile asupra Dragnea nu au rămas NEPEDEPSITE

Veste ȘOC pentru Denise RIFAI. Atacurile asupra Dragnea nu au rămas NEPEDEPSITE

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul de televiziune Realitatea TV cu 10.000 de lei din cauza emisiunii moderate de prezentatoarea Denise Rifai

O ediție din decembrie a emisiunii Talk News, moderată de Denise Rifai a fost analizată astăzi de CNA. Emisiunea a avut ca temă un presupus proiect de lege inițiat de UDMR privind autonomia ținutului secuiesc. 

Forul audiovizual a decis că Denise Rifai nu și-a lăsat invitatul să vorbească și i s-a adresat „pe un ton agresiv”.

Relatăm mai jos câteva fragmente din discursul lui Denise, potrivit Paginademedia.ro

„Dumneavoastră ca vorbitor nativ de limba maghiara ne traduceți nouă limba română care pentru noi limba română este limba noastră nativă, ce înseamnă cuvintele din limba noastră?”

„De ce nu spuneți domnule Tánczos pentru că lumea nu știe în România. O știu românii puțini care mai trăiesc în zonele respective că dacă nu vorbești limba maghiară astăzi în zonele despre care vorbim acuma noi nu-ți găsești loc de muncă. Nu, nu, nu, așa este.”

„Dumneavoastră spuneți, faceți trimitere la Constituția României. Dumneavoastră nu faceți apel la Constituția României care spune că România este un stat unitar, suveran, independent și indivizibil.”

Rifai a fost reclamată pentru că a creat „o atmosferă ostilă împotriva comunității maghiare din România”, dar și de „incitare la ură” și „discriminare”

„Nu văd că a fost o incitare la ură. A fost o emisiune de dezbatere în care reprezentantul UDMR nu a fost lăsat să vorbească. Aș insista pe rolul moderatorului. Rolul moderatorului nu e de a ataca și de a avea acest ton foarte agresiv”, a declarat Orsolya Borsos, membru CNA.

Membrii CNA au considerat că Realitatea TV a încălcat Articolul 67 din Codul Audiovizual:

„In exercitarea dreptului lor de a-si exprima opinii sau puncte de vedere in legatura cu subiecte de interes public, prezentatorii si moderatorii trebuie sa asigure o separare clara a opiniilor de fapte si nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii.”