Risc major pentru anticipate! Care este temerea lui Orban
- Mihnea Talau
- 18 februarie 2020, 22:45
Ludovic Orban, premierul interimar al României, a declarat, marți, că miniştrii propuşi audiaţi în comisiile parlamentare au arătat „profesionalism şi cunoaşterea problemelor”, adăugând că votul dat în comisii nu contează, dar că parlamentarii care au votat împotrivă au făcut acest lucru „fără să aibă discernământ”, pentru că „aşa au primit ordin de la partid”.
Până în prezent, dintre miniştrii propuşi în Cabinetul Orban care au fost audiaţi în Parlament au primit aviz favorabil Bogdan Aurescu - Externe, Virgil Popescu - Economie şi Nicolae Ciucă - Apărare, cu aviz negativ fiind creditaţi Florin Cîţu - Finanţe, Ion Ştefan - Dezvoltare, Marcel Vela - Interne, Cătălin Predoiu - Justiţie, Bogdan Gheorghiu - Cultură, Monica Anisie - Educaţie, Costel Alexe - Mediu, Ionuţ Stroe - Tineret şi Sport.
„Eu apreciez simţul umorului de care dă dovadă PSD. Am spus din capul locului că nu accept ca miniștrii cabinetului pe care îl conduc să fie evaluați de PSD. PSD a dat premieri catastrofali, miniștri care au făcut de râs România, miniștri care au fost o probă de incompetență și de lipsă de profesionalism, ca atare discernământul PSD-ului este egal cu zero și pentru mine, chiar aș putea spune că toți miniștrii care au primit vot negativ din partea parlamentarilor PSD chiar au un plus”, a declarat Ludovic Orban.
„ Miniştrii noştri au răspuns la toate întrebările care li s-au pus şi au arătat foarte clar că stăpânesc domeniul şi că au cele mai bune soluţii. Sigur că votul nu contează, acolo, parlamentarii care au votat au votat fără să aibă discernământ, sunt chiar parlamentari care au votat împotrivă şi care după aia şi-au cerut scuze miniştrilor, că aşa au primit ordin de la partid, să voteze împotriva candidaţilor de miniştri”, a declarat Ludovic Orban, marţi, prezent la un eveniment organizat de Asociaţia Comunelor din România.
Miercuri urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate Adrian Oros - Agricultură, Victor Costache - Sănătate, Marcel Boloş - Fonduri Europene, Violeta Alexandru - Muncă şi Lucian Bode - Transporturi.
Orban a mai susținut că în cazul în care OUG privind organizarea anticipatelor nu ar fi votată în Parlament, există riscul „să nu se poată respecta” termenul de 90 de zile impus de Constituţie pentru organizarea alegerilor din momentul în care preşedintele dizolvă Legislativul, adăugând că avizul negativ dat în Comisia juridică din Senat arată „lipsă de raţiune”, scrie Agerpres.