REZULTATELE PARTIDELOR ÎN ŢARĂ

REZULTATELE PARTIDELOR ÎN ŢARĂ

Evz.ro vă prezintă rezultatele obţinute de principalele partide în ţară.

ARAD: PDL a luat 6 parlamentari din 10, din primul foc

Aradul este un judeţ portocaliu, iar asta s-a dovedit din plin şi la alegerile parlamentare. După numărarea a 90 la sută din voturi, PDL a câştigat 6 parlamentari din prima şi are prioritate la cele mai multe locuri rămase la redistribuire.

Cei doi senatori ai Aradului care au câştigat mandate din prima sunt Marian Ovidiu (PDL), a candidat în Colegiul 1 şi a câştigat cu 52,43 la sută şi Igaş Constantin Traian (PDL), a candidat în Colegiul 3, a obţinut 53,45 la sută. Pe locul trei s-a clasat Ardelean Aurel (PDL), care în Colegiul 2 a obţinut 42,59 la sută.

Cei patru deputaţi care au obţinut peste 50 de procente sunt tot de la PDL. Este vorba de Riviş-Tipei Lucian din Colegiul 1, cu 50,7, Boghicevici Claudia din Colegiul 2, cu 50,47, Niţu Adrian Henorel din Colegiul 3, cu 55,31 şi Cionca Iustin Marin din Colegiul 7, cu 52,95.

Următorii clasaţi sunt Matula Iosif (PDL) cu 36,54 la sută, Feieş Gheorghe Petru (PDL) cu 48 la sută şi Gondor Marius Sorin (PDL) cu 47,8 la sută.

Pe procente la Senat, PDL a luat 49,51 la sută, PSD - 20,01 la sută, PNL - 15,61 la sută şi UDMR - 8,95 la sută.Procentual, la Camera Deputaţilor PDL a obţinut 48,56 la sută, PSD - 20,74 la sută, PNL - 13,31 la sută şi UDMR - 8,27 la sută. (Alex Negru)

ARGEŞ : PSD, victorie în 12 din cele 13 colegii

Biroul Electoral Judeţean Argeş a reuşit să centralizeze voturile a 396 de secţii din cele 491 din judeţ. Ca prezenţă, Argeşul a ocupat locul 26 la nivel naţional, în condiţiile în care doar 37% dintre persoanele cu drept de vot se prezentaseră la secţii. Aşa cum era de aşteptat, PSD a luat cele mai multe voturi în Argeş, mai exact 46,31% din cele pentru Camera Deputaţilor şi 48,22% din cele pentru Senat. Partidul Democrat-Liberal a reuşit să obţină, în Argeş, un procent de 27,46% pentru Camera Deputaţilor şi 26,45% pentru Senat. În judeţul Brătienilor, PNL a obţinut sub media pe ţară, adică 14,96% pentru Camera Deputaţilor şi 15,54% pentru Senat. (Dan Badea)

Alianţa PSD+PC a câştigat în BACĂU

După numărarea a a aproximativ 60% din voturi, alianţa a obţinut la Senat 34,54 %, fiind urmată de PD-L, cu 30,23%, de PNL cu 26,6% şi de PRM, care a obţinut 3,70%.

La Camera Deputaţilor s-au înregistrat următoarele rezultate: PSD+PC - 35,29%, PDL - 30,64%, PNL - 25,46%, iar PRM - 3,44%. BIHORUL a dat doi deputaţi şi un senator UDMR Uniunea Democrată a Maghiarilor din România a fost singurul partid care a reuşit să îşi impună candidaţii cu majoritatea de peste 50%, propulsându-I în Parlament. Astfel în colegiiile deputaţiale nr. 1 Marghita şi colegiul deputaţional nr. 2 Săcuieni i-a impus pe Derzsi Akos – 54,37% respectiv pe Lakatos Petru – 59,46%.

Lista celor care au reuşit să treacă de pragul de 50% este completată de Cseke Attila care a obţinut 59,4% din voturile valide din colegiul senatorial Bihor nord, colegiile deputaţionale 1 şi 2. Principalii contracandidaţi ai acestora nu au reuşit să îşi atragă mai mult de 13,5% dintre sufragiile locuitorilor din colegiile în care au candidat. (Valentin Teuca)

BRAŞOV: Mandat cu 6,42% din voturi

Singurul candidat din judeţul Braşov care a reuşit să adune 50% +1 din voturile electoratului a fost Gheorghe Ialomiţianu, candidatul PD-L pentru colegiul nr 8 - Camera Deputaţilor. Majoritatea cîştigătorilor ca număr de voturi s-au văzut învinşi de formula de calcul. În colegiul 1 Camera Deputaţilor,  Gheorghe Gabor (PNL) a luat mandatul cu 35,18% din voturi, deşi se afla pe locul al doilea, după democrat-liiberalul Gabriel Drăghici, cu 35,52% din voturi.

În Colegiul 2  Camera Deputaţilor, fostul senator Ivan Cismaru (PD-L) a obţinut 32,03% din opţiunile din colegiu, dar a pierdut mandatul în

favoarea lui Constantin Niţă (PSD), care a obţinut 30,32% din sufragii. La fel s-a întîmplat şi cu Aurelian Danu, candidatul PD-L din colegiul 3 Camera deputaţilor, care cu 34,5 % din sufragii a pierdut mandatul în favoarea liberalului Mihai Donţu, cu 32,5% din voturi.

În colegiul nr 4 Camera Deputaţilor, candidatul de pe locul trei ca număr de voturi (26,27%), Gabriel Tiţa, a cîştigat mandatul, deşi Ion Gonţea (PD-L) a obţinut 33,88%. Cea mai mare câştigătoare la Braşov potrivit aritmeticii electorale este candidata Anna Farkaş (UDMR).

Cu 6,42% din opţiunile alegătorilor, ea a obţinut mandatul pe colegiul nr 6 Camera Deputaţilor, devansîndu-l pe democrat-liberalul Horaţiu Braga, care a avut 44,4% din opţiuni. Nici la Senat, mandatele nu s-au atribuit mereu în ordinea numărului de voturi.

Titus Corlăţean a ajuns senator de Braşov cu 33,99% din voturile din Colegiul 3, deşi cîştigătorul ca număr de voturi a fost ex-primarul Predealului, Mihail Veştea (34,49%). Şi liberalul Ioan Ghişe, deşi a ieşit al treilea din colegiul în care a candidat (15,60%), a primit mandatul care i-ar fi aparţinut în mod normal magnatului Ioan Neculaie (PD-L), care a obţinut 36,64%. Repartiţia pe partide a mandatelor de la Braşov este: trei deputaţi PD-L, cîte doi pentru PNL şi PSD, şi unul pentru UDMR. La senat, PD-L a obţinut două mandate, iar PSD şi PNL cîte un mandat. (Andrei Paul)

 

În CLUJ, PD-L a spulberat tot Fostul ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău a fost ales “din prima” senator în Colegiul 1 din Cluj Napoca cu un procent de 50.16 la sută din voturi. PD-L Cluj a mai obţinut alte două mandate, respectiv a preşedintelui PDL Cluj, Daniel Buda care a obţinut 52.12 la sută şi un fost deputat pentru doar trei luni din legislatura 2000-2004, Adrian Gurzău.

După repartizarea voturuilor, PD-l Cluj mai speră să obţină alte trei mandate de deputaţi şi un atul de senator. Şanse pentru a intra în viitorul Parlament mai au doi deputaţi şi un senator de la PD-L, un deputat de PNL şi doi deputaţi şi un senator la UDMR. De remarcat că unul dintre candidaţii UDMR pentru un post de senator, Lenke Szedilek a obţinut mai multe voturi decât Ekstein Kovacs Peter şi este foarte probabil să fie primească un mandat senator.

Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor, Virgil Pop, arestat de către DNA, în urma cu două săptămâni, după ce a fost acuzat de trafic de influenţă a obţinut 2.299 de voturi, adică 11.82 l sută din voturile din Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor. (Mihai Şoica)

CONSTANŢA: Social-democraţii, pe primul loc şi în judeţul lui Mazăre

În urma centralizării voturilor din mai mult de jumătate din secţiile de votare din Constanţa, Alianţa PSD+PC a obţinut cel mai bun scor electoral.

Astfel, potrivit Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 14 Constanţa, la Camera Deputaţilor sunt următoarele rezultate finale: PSD+PC - 47,80%, PD-L - 27,14%, iar PNL - 14,86%. La Senat, rezultatele, până la această oră, sunt: PSD+PC - 51,37%, PD-L - 28,52%, PNL - 14,88%. Astfel, Manula Mitrea, soţia lui Miron Mitrea, a obţinut din prima un loc de deputat cu 59,48%. La fel şi Cristina Dumitrache (54,97%), Eduard Martin (54,75%), Matei Brătianu (50,33%). La Senat, doar Alexandru Mazăre a obţinut peste 50%, şi anume 59,79%.

 

COVASNA: UDMR a câştigat cinci din şase mandate

UDMR a câştigat în mod direct cinci din cele şase mandate de parlamentar din judeţul Covasna. Ultimul mandat, din colegiul pentru Camera Deputaţilor nr.4 urmează a fi atribuit prin redistribuire. Potrivit datelor finale făcute publice de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, n cele două colegii pentru Senat, candidaţii UDMR Albert Almos şi Bokor Tibor au obţinut 55,62 %, respectiv 68,6 % din voturile valabil exprimate.

Pentru camera deputaţilor, în colegiul Sfântu Gheorghe, candidatul UDMR Edler Andras a obţinut 67% din voturi, colegiul nr. 2 Baraolt a fost câştigat de Marton Arpad cu 56,29%, iar colegiul nr. 3 Târgu Secuiesc de către Olosz Gergely cu 78%. În singurul colegiu majoritar românesc, din judeţul Covasna, respectiv nr.4 din zona Întorsura Buzăului-Covasna, mandatul de deputat se va atribui prin redistribuire. În aces colegiu cele mai multe voturi, 38,7% au fost obţinute de candidatul UDMR, Molnar Gabor, urmat de cel al PSD+PC, Horia Grama cu 24,8%, cel al PDL, Gheorghe Baciu cu 19,42% şi cel al PNL, Marius Obreja cu  8,28%. (Adrian Moise)

DOLJ:

Radu Berceanu a obţinut 46,1%

 

Preşedintele PDL Dolj nu a reuşit să câştige mandatul de senator din prima, acesta obţinând un scor de 46,1%, în urma anunţării rezultatelor finale de către Biroul Electoral Judeţean Dolj. Radu Berceanu a candidat în Colegiul Senatorial 1 Craiova, care cuprindea şi câteva comune din jurul oraşului, conduse de primari PDL. Contracandidaţii săi în colegiu au obţinut 36,23% (Antoaneta Dobrescu, PSD) şi 11,51% (Dumitru Ungureanu, PNL). Chiar dacă nu a obţinut 50% plus 1 din voturi, Berceanu are mari şanse să intre în Parlament în urma redistribuirii mandatelor. (Gabriela Zanfir)

Mircea Geoană, senator din prima cu 64,22%

 

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a obţinut 64,22% din voturi în Colegiul 5 Dăbuleni, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Judeţean Dolj în urma numărătorii tuturor voturilor din Dolj.

De altfel, PSD a obţinut în Dolj un rezultat foarte bun, acesta păstrându-şi cu brio eticheta de „judeţ roşu”: social-democraţii au obţinut şase mandate de parlamentari din prima, din 15 posibile. Astfel, alături de Mircea Geoană, a intrat în Senatul României şi Lia Olguţa Vasilescu, obţinând 62,1 la sută din voturi în Colegiul Filiaşi. PSD a obţinut şi patru deputaţi, cu procente de peste 60 la sută: Valeriu Zgonea, Ion Călin, Claudiu Manda şi Petre Petrescu. (Gabriela Zanfir)

GALAŢI: Păcuraru nu mai intră în Parlament

Fostul ministru al muncii, Paul Păcuraru, PNL, a pierdut alegerile parlamentare, clasându-se pe locul trei în colegiul numărul 1 Senat, din Judeţul Galaţi. Deşi era considerat favorit, Paul Păcuraru, a obţinut doar 15.207 voturi, conform numărătorii paralele a PSD, aşa cum ne-a declarat Claudiu Brânzan, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor gălăţeni. Fostul ministru al muncii, care a demisionat în urma unor acuzaţii de corupţie formulate de DNA, a fost învins de Laurenţiu Chirvăsuţă (PSD+PC) cu 20.427 voturi din totalul de 54.874 exprimate şi de Constantin Petrea (PDL) cu 16.186 voturi. (Marian Pavalasc)

IAŞI: La nivelul judeţului Iaşi, la Senat, Alianţa PSD-PC a ieşit pe primul loc, cu 33,79% voturi adunate, fiind secondată de PD-L, cu 33,25% din voturi şi PNL, cu 23,36%. La Camera Deputaţilor, rezultatele sunt următoarele: Alianţa PSD-PC - 34,37% voturi, PD-L- 31,14% din totalul voturilor exprimate iar PNL a obţinut un scor electoral de 22,99%. (Maria Craus) IALOMIŢA: PSD a câştigat jumătate din mandate Cu un procent de 37% prezenţă la vot, judeţul Ialomiţa se înscrie pe lista celor în care PSD a obţinut victorii clare. Cu 45,6% la Senat (30% PD-L şi 17,8% PNL) şi 42,9% la Camera Deputaţilor (26,34% PD-L şi 19,3% PNL), PSD a reuşit să câştige un mandat de senator şi două de deputaţi, practic jumătate dintre colegiile ialomiţene, spulberându-şi adversarii politici. La o diferenţă de numai 39 de voturi, Mihai Găină, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, a reuşit să-i ia faţa colegului din PSD, actualul deputat Alecsandru Ştiucă, şi va fi senatorul colegiului 2. Pentru colegiul 1 la Senat se aşteaptă redistribuirea, pentru fotoliul de parlamentar luptându-se democrat-liberalul Tudor Panţuru şi liberalul Vasile Mitu, diferenţa de voturi dintre cei doi fiind de numai 5%.

Singurul candidat care a reuşit să acumuleze mai mult de jumătate plus unul dintre voturi este Marian Neacşu, consilier local PSD la Slobozia. Ceilalţi parlamentari care-i vor reprezenta pe ialomiţeni în Camera Deputaţilor după redistribuirea voturilor la nivel naţional sunt Cristina Pocora (PNL), secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Mircea Popescu (PSD), fost ministru al muncii şi protecţiei sociale, şi Gheorghe Tinel (PD-L), fost şef al corpului de control al ministrului Gheorghe Flutur, pe vremea când acesta conducea ministerul agriculturii. (Petronel Tudor)

MARAMUREŞ: Surprize la votul maramureşenilor

 

După cum arată acum cifrele, la numărarea a 92% din voturi şi înainte de negocierile inevitabile dintre partide şi de redistribuiri, Maramureşul pare a fi un judeţ în care PDL a câştigat mai mult decât şi-a propus. Media voturilor la Camera Deputaţilor şi Senat, au arătat că PD-L a obţinut în Maramureş 31,63% din sufragii, iar PSD 30,65%. Deocamdată, conform cifrelor, PDL are şase candidaţi cu cele mai multe voturi la Camera Deputaţilor şi doi din cei trei candidaţi la Senat. PSD stă de asemenea bine, cu un presupus deputat şi un senator.   Toate acestea conform cifrelor, care arată deasemenea că PNL, consideraţi bine reprezentaţi în Baia Mare şi Maramureş sunt marii perdanţi ai alegerilor în Maramureş. Conform calculelor şi negocierilor purtate încă dinainte, UDMR va avea un deputat... tocmai în zona Vişeu-Borşa, acolo unde nu prea există maghiarime, iar PNL va avea deasemenea un deputat, probabil cel mai bine cotat dintre candidaţii săi, fostul prefect ţărănist Vasile Berci.

O altă abordare a candidaţilor cu şanse mari arată că votanţii nu au ţinut cont de avertizările societăţii civile. Trei din presupuşii viitori reprezentanţi ai Maramureşului au apărut pe lista candidaţilor incompatibili, semnată de ActiveWatch, ProDemocraţia şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii. Nicolae Bud, fost deputat PUNR- pentru migraţie politică, Cătălin Cherecheş- pentru declaraţie de avere neconformă cu realitatea, Vasile Bodnar- controversat în calitate de director de spital, acuzat de management defectuos şi abuzuri. Mai există controverse vizavi de alţi candidaţi cu şanse, printre care omul de afaceri Gheorghe Zoicaş, ce apare pe lista anunţată mai sus. (Alexandru Ruja)

În MEHEDINŢI, PD-L e pe primul loc

Rezultatele provizorii ale scrutinului de ieri îi dau drept favoriţi în alegerile desfăşurate în acest judeţ pe candidaţii democrat-liberali.

Astfel, potrivit datelor parţiale, în colegiul uninominal 1 pentru Senat, Mihai Stănişoară a obţinut aproximativ 57% din sufragii, în timp ce în colegiile 2 şi 3 pentru Camera Deputaţilor conduc Doiniţa Chircu (57%) şi Cornel Ghiţă (42%).

Candidatul PSD la Camera Deputaţilor Eugen Nicolicea (colegiul 4) şi pentru Senat Petre Daia (colegiul 2) au obţinut aproximativ 46% şi respectiv 50%. Cu un procent de 46% din voturile valabil exprimate în colegiul 3 este cotat şi candidatul PNL Viorel Palaşcă.

PRAHOVA: Surprize la votul maramureşenilor

După cum arată acum cifrele, la numărarea a 92% din voturi şi înainte de negocierile inevitabile dintre partide şi de redistribuiri, Maramureşul pare a fi un judeţ în care PDL a câştigat mai mult decât şi-a propus. Media voturilor la Camera Deputaţilor şi Senat, au arătat că PD-L a obţinut în Maramureş 31,63% din sufragii, iar PSD 30,65%. Deocamdată, conform cifrelor, PDL are şase candidaţi cu cele mai multe voturi la Camera Deputaţilor şi doi din cei trei candidaţi la Senat. PSD stă de asemenea bine, cu un presupus deputat şi un senator.   Toate acestea conform cifrelor, care arată deasemenea că PNL, consideraţi bine reprezentaţi în Baia Mare şi Maramureş sunt marii perdanţi ai alegerilor în Maramureş. Conform calculelor şi negocierilor purtate încă dinainte, UDMR va avea un deputat... tocmai în zona Vişeu-Borşa, acolo unde nu prea există maghiarime, iar PNL va avea deasemenea un deputat, probabil cel mai bine cotat dintre candidaţii săi, fostul prefect ţărănist Vasile Berci.

O altă abordare a candidaţilor cu şanse mari arată că votanţii nu au ţinut cont de avertizările societăţii civile. Trei din presupuşii viitori reprezentanţi ai Maramureşului au apărut pe lista candidaţilor incompatibili, semnată de ActiveWatch, ProDemocraţia şi Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţii. Nicolae Bud, fost deputat PUNR- pentru migraţie politică, Cătălin Cherecheş- pentru declaraţie de avere neconformă cu realitatea, Vasile Bodnar- controversat în calitate de director de spital, acuzat de management defectuos şi abuzuri. Mai există controverse vizavi de alţi candidaţi cu şanse, printre care omul de afaceri Gheorghe Zoicaş, ce apare pe lista anunţată mai sus.

(Alexandru Ruja)

SIBIUL e portocaliu

Democrat-liberalii au obţinut un scor electoral de 47,48% la Senat şi 41,48% la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor oferite de Biroul Electoral Judeţean.

La Senat rezultatele sunt: PSD+PC - 25,34%, PNL - 16,25%, PRM - 4,05%, UDMR - 2,52%, PNG - 2,30%, Partidul Verde Ecologist (PVE) - 2,01%. La Camera Deputaţilor, rezultatele finale se prezintă astfel: PSD - 25,72%, PNL - 17,28%, FDGR - 4,29%, PRM - 2,85%, UDMR - 2,11%, PVE - 1,85% şi PNG - 1,18%.

Restul formaţiunilor au obţinut sub 1%, iar candidaţii independenţi au fost votaţi de doar 0,64%, respectiv 0,31% din sibieni.

TIMIŞUL, portocaliu

Timişul s-a dovedit din nou portocaliu, candidaţii democrat –liberali reuşind să ocupe prima poziţie în mai toate colegiile de deputaţi din judeţ dar şi din Timişoara. La ora 14, când mai erau de numărat voturile din două colegii, situaţia arăta astfel: opt colegii de deputaţi din cele 10 au fost câştigate de reprezentanţi PDL.

Alin Popoviciu (colegiul 5) s-a detaşat în faţa colegilor de partid cu un total de 54,26% de voturi obţinute, el fiind urmat de Gheorghe Ciobanu, fost subprefect (colegiul 10) cu 48,91% din voturi, Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii (colegiul 6) cu  47,85% de voturi, Marius Dugulescu (colegiul 3) cu 38,60%, Radu Lambrino (colegiul 1) cu  33,80% de voturi, {tefan Drăgulescu, rectorul UMFT (colegiul 2) cu 38,54% voturi, Gheorghe Nodiţi, medic, (colegiul 4) 38,28% de voturi, Marius Martinescu, fostul primar al Lugojului (colegiul 7) cu 38,28% din voturi. Un singur colegiu de deputaţi, cel cun numărul 9,  a fost adjudecat de alianţa PSD + PC, respectiv de Dorel Covaci, care a întrunit 42,00% din sufragii.

În ceea ce priveşte viitorii senatori, Timişul va timiet la bucureşti trei por4tocalii şi un roşu. Social democratul Ilie Sârbu (colegiul  4) a numărat cele mai multe voturi dintre senatori, 39,40%. Colegii lui de Senat vor fi  PDL-iştii Gheorghe David ( colegiul 1), Viorel Oancea (colegiul 2) şi Dorel Borza (colegiul3). (Georgeta Petrovici)

VASLUI, dominat de PSD+PC

Potrivit datelor parţiale centralizate din 81,4% din secţiile de votare, Alianţa a câştigat alegerile parlamentare de ieri.

La Camera Deputaţilor, rezultatele sunt: PSD+PC - 41,25%, PD-L - 24,67%, PNL - 20,97%.

La Senat: PSD+PC - 41,50%, PD-L - 28,67% şi PNL - 21,46%.

 

Ne puteți urmări și pe Google News