Evenimentul Zilei > Politica > Rezultatele evaluării miniștrilor vor fi prezentate luni de Guvern
Rezultatele evaluării miniștrilor vor fi prezentate luni de Guvern

Rezultatele evaluării miniștrilor vor fi prezentate luni de Guvern

Principalele criterii de evaluare au fost îndeplinirea prevederilor din Programul de guvernare și a jaloanelor din PNRR. Integritatea ocupă și ea un loc important. Rezultatele evaluării vor fi anunțate luni, 4 iulie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunțat că evaluarea miniștrilor va fi finalizată la începutul săptămânii viitoare. „Din ceea ce cunosc, rezultatele evaluării miniştrilor vor fi prezentate săptămâna viitoare, luni“, a spus Dan Cărbunaru, potrivit news.ro.

Criterii de evaluare

Premierul Nicolae Ciucă anunța în urmă cu o săptămână că la evaluarea miniştrilor se va ţine cont de modul în care şi-au îndeplinit prevederile din Programul de guvernare şi jaloanele din PNRR, dar și că integritatea este extrem de importantă.

„În primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin Programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la 6 luni pentru că asta ar însemna să discutăm de luna iunie când eram în prin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al 2-lea şi în felul acesta am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia finală pe evaluarea fiecărui ministru în parte. Și integritatea reprezintă un reper nu important, extrem de important în evaluarea miniştrilor“, a afirmat Nicolae Ciucă.

Această ultimă parte a declarației premierului vine după demisia ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat abuz în serviciu.

Cei mai vizibili ministri

Barometrul vizibilității arată că premierul Nicolae Ciucă a rămas pe primul loc în top, la fel ca şi în luna mai. Acesta are 15.088 de menţiuni în presa scrisă şi online, în contextul discuţiilor din coaliţie privind moficiările fiscale, al anunţurilor referitoare la limitarea angajărilor la stat, dar şi al declaraţiilor făcute la aniversarea PNL.

Pe locul doi, cu peste 4.000 de menţiuni, este ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care se bucură de un succes mai mare decât luna trecută. Organizarea examenelor de evaluare naţională şi de bacalaureat i-au adus faima.

Tot cu peste 4.000 de menţiuni, ministrul Energiei Virgil Popescu a ajuns pe poziția a treia în luna mai, vizibilitatea fiindu-i dată de declaraţiile referitoare la renunţarea la importurile de petrol şi la livrările de gaze din Rusia, dar şi de dezbaterile şi disputa cu AUR pe tema legii offshore.