Evenimentul ZileiPoliticaAvem REZULTATELE! Care este CLASAMENTUL PARTIDELOR după alegerile europarlamentare

Avem REZULTATELE! Care este CLASAMENTUL PARTIDELOR după alegerile europarlamentare

Avem REZULTATELE! Care este CLASAMENTUL PARTIDELOR după alegerile europarlamentare
Clasamentul partidelor după alegerile europarlamentare, potrivit sondajului de tip exit poll realizat de CURS și AVANGAREDE este extrem de interesant.

PSD și PNL sunt la egalitate, urmate îndeaproape de Alianța 2020 (USR-Plus). În rest, unii riscă să nu treacă pragul, alții sunt la limită.

Iată cifrele 

PSD – 25,8%

PNL – 25,8%

USR-Plus – 23,9%

ALDE – 4,9%

Pro România – 5,7%

UDMR – 5,4%

PMP – 5,2%

Alții – 3,3%

 

Precizări metodologice – Exit-Poll alegeri pentru Parlamentul European

 

Eșantionul pentru Exit-Poll este format din 400 de sectii de votare.

Acesta este stratificat, pe mediile urban si rural si pe regiuni istorice.

Au fost utilizați 450 de operatori de interviu, operatori de introdus date și experți în coordonarea cercetării și analiza datelor, din partea celor 2 institute, Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS și Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE.

Numărul de persoane intervievate este de peste 20.000. Ponderea refuzurilor de a răspunde la chestionar este de circa 18%. Având în vedere ponderea refuzurilor și alte dificultăți întâmpinate în secțiile de votare, independente de institutele de sondare, marja teoretică de eroare prevăzută pentru ancheta realizată în eșantionul de secții de votare din România este de  +/-2%, la un nivel de încredere de 95%.

Este foarte important de precizat că eșantionul construit pentru exit poll nu a inclus secții de votare din străinătate.


Accesează: