Revoluţia lui Platini: EURO 2020 în toată Europa

Revoluţia lui Platini: EURO 2020 în toată Europa

Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020 ar putea fi găzduit de mai multe oraşe din mai multe ţări europene. Până acum, Campionatul European de fotbal s-a disputat în cel mult două ţări.

Ideea revoluţionară a fost lansată de Michel Platini, preşedintele UEFA.

"Voi face un anunţ care va surprinde. Am ideea de a vedea un Campionat European în 2020 în toată Europa.

Este o idee, Comitetul Executiv a oferit mandat pentru analizare a acestei idei. Vor exista întâlniri cu federaţiile şi deciziile vor fi luate în decembrie sau ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar marca 60 de ani de Euro. Majoritatea membrilor Comitetului Executiv consideră că este o idee foarte frmuoasă", a spus Michel Platini, în cadrul unei conferinţe de presă pe care şeful UEFA a susţinut-o la Kiev.

"De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee.

De ce să obligi o ţară sau două să construiască zece stadioane noi, aeroporturi şi altele? Aşa ar fi un stadion pe ţară, pe oraş, în întreaga Europă.

Ar fi mult mai simplu şi mai ieftin. Este o idee, nimic decisiv", a mai spus Platini.

O decizie în acest sens ar putea fi luată anul acesta, în luna decembrie, sau cel mai târziu în ianuarie anul viitor.   Pentru a organiza EURO 2020 şi-au anunţat candidatura până acum Azerbaidjan cu Georgia şi Irlanda cu Scoţia şi cu Ţara Galilor.