Evenimentul Zilei > Actualitate > REVOLTĂTOR. Un bebeluş de nouă luni a fost ARESTAT pentru tentativă de omor
REVOLTĂTOR. Un bebeluş de nouă luni a fost ARESTAT pentru tentativă de omor

REVOLTĂTOR. Un bebeluş de nouă luni a fost ARESTAT pentru tentativă de omor

Unii oameni n-au limită atunci când vine vorba despre a-şi susţine punctul de vedere, chiar dacă este abusrd, până în pânzele albe. La fel s-a întâmplat şi în cazul unui poliţist din Pakistan care nu numai că a arestat un bebeluş de nouă luni pentru tentativă de omor, dar a şi solicitat apariţia micuţului în faţa instanţei. Justiţia s-a autosesizat, iar omul legii cu pricina a fost suspendat.

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, Mohammad Musa, un bebeluş de nouă luni a fost arestat la începutul lui februarie pentru că ar fi aruncat cu pietre împotriva unor reprezentanţi ai unei companii de gaze naturale.

Micuţul şi membrii familiei sale a fost băgaţi după gratii pentru că ar fi lovit lucrătorii de la gaze ce efectuau o operaţiune menită să depisteze persoanele care umblaseră la contoarele de gaz la periferia oraşului Lahore.

În raportul său, ofiţerul de poliţie Kashif Muhammad a calificat aceste gesturi drept tentativă de omor, forţând aproximativ 30 de persoane să apară joi în faţa unui tribunal, inclusiv pe bebeluş.

"Toată lumea din tribunal se întreba: 'cum ar putea să fie implicat un copilaş într-un astfel de caz? Ce tip de poliţie avem noi?'', a declarat bunicul copilului, care îl hrănea pe micuţ dintr-un biberon în timp ce răspundea întrebărilor unor reporteri după audiere. Judecătorul a ordonat suspendarea ofiţerului de poliţie în cauză şi eliberarea bebeluşului care va trebui totuşi să compară din nou, săptămâna viitoare, în această speţă.

"Curtea ar fi trebuit pur şi simplu să îl achite pe acest copil nevinovat pentru că vârsta minimă pentru responsabilitatea penală este de şapte ani", a declarat pentru AFP Chaudhry Irfan Sadiq, avocatul familiei. 

Pakistanul a mărit anul trecut de la şapte la 12 ani, mai puţin pentru cazurile de terorism, vârsta minimă pentru care poate fi judecată o persoană responsabilă de o infracţiune.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: