Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător. Un bărbat din Cluj și-a legat câinele de mașină și l-a târât zeci de metri
Revoltător. Un bărbat din Cluj și-a legat câinele de mașină și l-a târât zeci de metri

Revoltător. Un bărbat din Cluj și-a legat câinele de mașină și l-a târât zeci de metri

Luni, un cartier din Cluj-Napoca a fost martorul unei scene de o cruzime rară comisă asupra unui câine.

Un câine a fost legat de o maşină, şi a fost pur și simplu târât de un automobil, anunță Știrile Pro TV. O femeie a filmat întregul incident, apoi a trimis mai departe imaginile de groază. Imediat polițiștii s-au autosesizat și au dat de urma făptașului.

Oamenii legii au descoperit că șoferul mașinii era chiar proprietarul câinelui, care încerca să îl ducă acasă, potrivit explicației acestuia. Bărbatul a declarat că animalul este unul agitat, așa că singură soluție pe care a găsit-o a fost aceea de a-l lega de mașină. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, iar cercetările continuă.

România are o legislație prea tolerantă în cazurile de maltratare a animalelor. Abuzurile sunt la ordinea zilei

Cazurile de maltratare a animalelor, unele dintre ele de o cruzime bestială, sunt întâlnite destul de des. Fie că este vorba de animale de companie sau de animale din gospodării, există situații de o cruzime înfiorătoare, iar ele proliferează. Unul dintre motive este acela că în România, pedepsele pentru schingiuirea sau omorârea animalelor nu sunt de natură a descuraja astfel de exemple de comportament deviant.

Potrivit unei analize Ziare.com, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, instanțele din România dau condamnări cu amenzi penale sau cu suspendare, în procesele în care sunt trimise în judecată persoane acuzate că au maltratat sau ucis animale.

Deși asociațiile de protecție a animalelor raportează zilnic 2-3 cazuri de animale maltratate sau omorâte cu intenție, în chinuri, prea puține dintre acestea ajung în instanță. Numărul rechizitoriilor este doar de ordinul câtorva zeci, în decurs de 3 ani.

Maltratarea, schingiuirea, mutilarea animalelor, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, sunt infracțiuni potrivit legii. Cel găsit vinovat riscă închisoare de la 3 luni la un an sau o amendă penală între 1.200 lei și 120.000 lei. Cel găsit vinovat poate primi interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani. Sancțiunile sunt prevăzute la articolul 25 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor.

Citește și Cel mai feroce ucigaș de animale a ajuns după gratii. A schingiuit și a omârat șapte cai

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.