Evenimentul Zilei > Economie > Revista în spatele căreia se află DOI Și-UN SFERT
Revista în spatele căreia se află DOI Și-UN SFERT

Revista în spatele căreia se află DOI Și-UN SFERT

Una din revistele generaliste de la noi, „focusată pe subiecte din actualitatea politică, economică, socială şi culturală din ţara noastră şi din lume”, s-a înființat în urmă cu aproape zece ani. Firma care edita la acea vreme revista a fost înființată sub numele DOI ȘI-UN SFERT, în 2004.

Lea acea vreme, avea cod unic de identificare 16310507, marca nefiind înregistrată.

Ulterior, cei doi asociați ai firmei au decis  schimbarea numelui societăţii în BABILON PRESS SRL.


În 2007, BABILON PRESS, născută din DOI ȘI-UN SFERT, a lansat revista Q Magazine, care îi are drept acționari pe Floriana Juncan și Petra Obertin.

Într-un articol semnat „Averea și interesul meu”, Floriana Juncan îi dă o replică senatorului PDL, la acea vreme, Iulian Urban, care ceruse ca toți jurnaliștii sădepună declarațiiși interese.

În text, aceasta face referire și la numele firmei la care era acționar: „Domnule Urban…sunt acționar într-o firmă care se numește "Doi și un sfert" SRL  ( nu glumesc deloc!), așa încat, restul…vi-l pot comunica băieții veseli. În privința intereselor e mai simplu. Mă intersează tot ceea ce-l poate îmbogăți material, spiritual, social, intelectual, sentimental, pe un om, într-o viață…și ceea ce-i poate dăuna, pentru a putea face, desigur, diferența. PS. Fapx pentru care, dacă să apucă ANI să mă verifice…trebuie să-și canalizeze și forțele umane și disponibilitățile financiare exclusiv pentru mine. Ceea ce, desigur, m-ar onora, pe de-o parte, iar pe de alta aș face un bine clasei politice care ar fi discret neglijată".