Evenimentul Zilei > Politica > Revista germană Der Spiegel îl CRITICĂ pe Klaus Iohannis: “Tăcerea a devenit MARCA lui ÎNREGISTRATĂ”
Revista germană Der Spiegel îl CRITICĂ pe Klaus Iohannis: “Tăcerea a devenit MARCA lui ÎNREGISTRATĂ”

Revista germană Der Spiegel îl CRITICĂ pe Klaus Iohannis: “Tăcerea a devenit MARCA lui ÎNREGISTRATĂ”

Președintele Românie, Klaus Iohannis, a fost aspur criticat de publicația germană Der Spiegel, care a relatat că acesta și-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar politicile sale par a fi ”un dezastru”. De atlfel, aceștia l-au catalogat pe șeful statului ”diletant” și a denunțat o serie de măsuri, printre care și retragerea distincției Steaua României lui Laszlo Tokes.

"Klaus Iohannis, preşedintele de etnie germană al României, şi-a început mandatul cu mari promisiuni de reformă, dar Administraţia sa este un dezastru. Acum, i-a abandonat şi pe eroii Revoluţiei din 1989”, scrie Keno Verseck, editorialistul Der Spiegel în materialul ”Președintele Klaus Iohannis: diletantul”, potrivit Mediafax.

Totodată, Berseck denunță, la începutul editorialului, decizia lui Iohannis de a retragerea ”Ordinul Steaua româniei” europarlamentarului Laszlo Tokes. Apoi, analistul afirmă că foștii simpatizanți a președintelui României sunt acum dezamăgiți de performanțele sale politice.

”Când a preluat funcţia de preşedinte, în decembrie 2014, la exact un sfert de secol de la căderea lui Nicolae Ceauşescu, Iohannis a promis o «Românie a lucrului bine făcut»: valori democratice, stat de drept, eliminarea corupţiei. În schimb, a avut doar decizii controversate. Mulţi alegători sunt dezamăgiţi, iar analiştii politici îi reproşează diletantismul şi tăcerile frecvente. De fapt, tăcerea a devenit marca înregistrată a lui Iohannis. Fie că este vorba de scandaluri de corupţie ori de adoptarea unor legi controversate, când ar fi necesar ca şeful statului să se exprime, Iohannis păstrează tăcerea sau postează un scurt mesaj pe Facebook”, mai scrie Der Spiegel.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: