Revenirea lui Victor Ponta- o realitate obiectivă care-i face să turbeze pe sergenții majori mesianici | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Revenirea lui Victor Ponta- o realitate obiectivă  care-i face să turbeze pe sergenții majori mesianici | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Pe pagina sa de socializare Victor Ponta dă o replică acidă unui articol tipărit de Adevărul prin care se trăgea semnalul de alarmă despre pericolul mortal pentru anti-corupție întruchipat de venirea lui Victor Ponta la șefia Camerei Deputaților.

Și mie mi-a sărit în ochi articolul cu pricina, situat cu mult în afara hotarelor de etică profesională. Însăilarea, prin nimic diferită de cea întocmită de locotenenții din presă ai sergenților majori mesianici de la Servicii, cărora li s-a repartizat Adevărul ca un loc de refugiu gras plătit, n-avea nimic gazetăresc. Lipsit de documentare, textul  amintea de editorialele prin care Scînteia lui Silviu Brucan cerea condamnarea liderilor țărăniști pe motiv că sînt agenți ai imperialismului. Pentru a lansa acuzații grave precum asumarea de către Victor Ponta a unui Plan de favorizare a corupților prin modificarea Legilor Justiției ai nevoie de probe:

Informații din surse sigure, stenograme ale unor convorbiri. Aceste elemente, cerute de minimile reguli deontologice lipesc din articolul cu pricina.

Aș fi trecut peste aberația de la Adevărul, nu singura de cînd Trustul  a devenit mașinăria de publicitate a Binomului SRI- DNA ( și pe mine m-au înjurat   niște  locotenenți ai sergenților majori mesianici,  punînd-o  pe seama strădaniei naive a lui Cristian Burci de a se pisici pe lîngă un  Serviciu după ce-a văzut că apartenența la Serviciul concurent i-a adus reținerea pentru 24 de ore, dacă n-aș fi observat că  ea ținea de o campanie mai amplă, desfășurată de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA, împotriva lui Victor Ponta. O jurnalistă a cărei apartenență la Grupul ofițerilor acoperiți e deja un loc comun al presei noastre și-a exprimat indignarea, prevăzută și cu o poză mult înfrumusețată (am mai spus că luptătoarele anti-corupție au o problemă feminină știută de toți bărbații!), că Victor Ponta revine în prim-plan. Ca și turnătorul  Valeriu Zgonea, autoarea folosea cuvîntul sintagma Jihad anti-Justiție. Atît sintagma asta,  cît și sloganele principale din campania anti-Ponta angajată de site-urile Poliției Prezidențiale, sunt transpuneri în presă ale comenzilor de la Servicii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Campania spectaculoasă, ușor imprudentă, pentru că lucrătorilor le sar epoleții bătînd clapele cu indignare, a Diviziei Presă, e o reacție disperată la o realitate indiscutabilă:

Revenirea spectaculoasă a lui Victor Ponta în prim planul atenției publice și – lucru și mai important – în fruntea PSD.

Desigur, și cu ceva timp în urmă Victor Ponta fusese în atenția opiniei publice, după o perioadă post Colectiv de retragere din spațiul mediatic. În ultima vreme, asistăm însă la o adevărată ofensivă. Provocată pe de o parte de comentariile tot mai acide ale lui Victor Ponta, dezlănțuit pe facebook, pe de alta, de atenția tot mai mare acordată de presă acestor comentarii. În privința PSD, apare tot mai limpede, că partidul, în frunte cu Liviu Dragnea, pariază decisiv  pe Victor Ponta în bătălia din această lună, care din nefericire pentru democrație e nu numai o bătălie cu adversarii politici, dar și cu Poliția Prezidențială întruchipată de Binomul SRI-DNA.

Disperarea Poliției Politice Prezidențiale e ușor de înțeles în motivele de esență.

Pe de o parte, prin faptul că Victor Ponta a anunțat în mai multe rînduri Obiectivul său de punere în lesă a Dulăului securistic.

Pe de alta, pentru că Țelul final al Operațiunilor asumate de Poliția politică -  pustiirea scenei politice de orice lider autentic, după pustiirea în același sens a scenei mediatice - e pus la îndoială prin exemplul dat de revenirea fostului premier.

Mai greu de dibuit sînt cauzele fenomenului deja vizibil pe care-l  constituie Revenirea lui Victor Ponta.

Principala cauză e dată de dezastrul – greu de imaginat – al Guvernului personal a lui Klaus Iohannis. Pe zi ce trece, Guvernarea Dacian Cioloș se cufundă într-o bulibășeală incredibilă. Eforturile – supraomenești al lui Dacian Cioloș de a ține la suprafață barca plină de găuri a guvernării accentuează această imagine.

Adîncirea ei apare și din raportarea la Guvernarea Victor Ponta. Plecat la timp de la Victoria, printr-un șah abil dat Poliției politice prezidențiale – care pariase pe o cramponare a lui Victor Ponta de fotoliu și tocarea   prin demonstrații de stradă diversioniste -  fostul premier a devenit în ultimul timp reper de bună guvernare chiar și pentru dușmanii PSD.

De înțeles, în aceste condiții, că electoratul se reîntoarce la Victor Ponta. Vocea acestuia capătă tot mai multă autoritate pe fondul tăcerii bîlbîite a lui Klaus Iohannis.

Revenirea lui Victor Ponta se petrece și în planul PSD.

Și aici avem o explicația rațională.

Din motive care ne scapă, Liviu Dragnea a fost convins că va fi achitat. Numai așa se explică parvenirea sa în fruntea PSD, complicitatea la debarcarea lui Victor Ponta, transformarea sa într-un propagandist al Binomului SRI-DNA.

Condamnarea, chiar dacă cu suspendare, dar mai ales cererea emisă de Klaus Iohannis de a demisiona din fruntea PSD,  campania declanșată de Divizia Presă a Poliției Politice, l-au clătinat puternic în autoritatea de președinte al partidului.

Nu știu dacă în plan personal Liviu Dragnea va fi avut vreo descumpănire. E de presupus c-a avut-o. Cei care-l folosiseră pentru a-l debarca pe Victor Ponta l-au scos din cămară, dintre borcanele cu varză murată, pe Valeriu Zgonea.  Liviu Dragnea a avut imaginea scenariului în care el a jucat rolul de june prim,  de data asta cu un alt interpret.

În aceste condiții, Liviu Dragnea și-a îndreptat privirile spre Victor Ponta.

Lesne de observat că în  PSD ne confruntăm cu un transfer discret de Putere.

Liviu Dragnea trece de la o zi la alta în plan secund în favorarea lui Victor Ponta.

Teoretic simplu membru PSD, Victor Ponta joacă în această campanie electorală rolul de președinte neoficial al PSD.

A treia cauză și cea mai subtilă trebuie căutată în inculparea lui Traian Băsescu de către DIICOT pentru o afacere de corupție din trecut. Pînă la acest moment împotriva revenirii lui Victor Ponta s-au folosit argumentele imaginii de anchetat penal.

Brusc au avut loc trei mutări:

1. Nu numai Victor Ponta e anchetat penal, ci și Traian Băsescu, „tratat” 10 ani drept Eroul Luptei împotriva corupției.

2. Ca și Victor Ponta, Traian Băsescu e anchetat pentru o faptă petrecută cu mult timp în urmă.

3. Victor Ponta și Traian Băsescu s-au pomenit alături în rîndul victimelor Poliției Politice prezidențiale.

Indiscutabil,  acestea sunt motive obiective, ținînd de realități.

Realități împotriva cărora- cum s-a petrecut cu Guvernul tehnocrat- sergenți majori mesianici au  declanșat Operațiuni concepute în birouri, folosind diversiune numită Lupta împotriva corupției.

Revenirea lui Victor Ponta e dictată de realități independente de voința sergenților majori mesianici.

Se vor resemna sergenții majori mesianici?

Înclin să cred că nu.