În dosarul de evaziune fiscală şi de spălare a banilor, instrumentat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) al Poliţiei Capitalei, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, anchetatorii l-au reţinut pe unul dintre cei mai titraţi ingineri constructori la care apelau investitorii în imobilele de lux: Samir Al Bahra. Aproape necunoscut publicului larg, Samir Al Bahra este, însă, cel care a coordonat şi realizat numeroase vile, complexuri rezidenţiale sau clădiri de birouri, înclusiv hoteluri şi apartamente din complexele Phoenicia. Acesta este şi motivul pentru care patronul acestui lanţ hotelier, Mohammad Murad, preşedintele Federației Patronatelor din turismul românesc, a fost unul dintre martorii audiaţi în acest dosar.  


Pe lista construcţiilor realizate de Samir Al Bahra se numără vile de lux din zone rezidenţiale, precum comuna Pipera, cartierul Titan, Popeşti Leordeni, Dragomireşti, şos Sisesti, Otopeni, Mogosoaia. De asemenea, prin firma sa, SC Albahra Impex SRL, inginerul de origine siriană a încheiat, în anul 2011, un contract cu administraţia din Constanţa, condusă, atunci, de fostul primar Radu Mazăre pentru amenajarea spaţiilor verzi şi a drumurilor aferente pe o suprafaţă de 22.000 mp, în cadrul staţiei de epurare. În acelaşi an, a reabilitat şi canalizarea oraşului Brăila. Acesta a amenajat chiar şi sediul ENEL, din Bucureşti, dar şi clădirea ROMAERO. Pe lista lucrărilor effectuate de inginerul sirian se numără şi sediul televiziunii Money Channel, realizată între anii 2008 şi 2009.

Reamintim că poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat, luni, 35 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanța şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Poliţia Capitalei a anunţat că, din datele şi probele administrate până acum,  rezultă că în perioada 2012 – 2013, reprezentanții societăţii  SC Albahra Impex SRL, cu sediul în Bucureşti, au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea pe lanţurile de tranzacţionare a mărfii (materiale de construcţii) a mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă”, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.