Rețete de post. Prăjitură cu mere și griș. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun

Sursă Pixabay

Bucătarii au dezvăluit rețeta de prăjitură cu mere și griș. Acest desert este ideal pentru masa de Crăciun, în special pentru cei care țin post. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de puțină răbdare.

Rețeta de prăjitură cu mere și griș. Acest desert nu arată foarte bine, dar este extrem de gutos și ușor de făcut. Nu ai nevoie de aluat, iar toate ingredientele se pun în straturi. Îți trebuie doar puține ingrediente și de o lingură.

Multe persoane știu această rețetă după numele de prăjitură bulgarească cu mere sau prăjitură cu mere „3 pahare”. Acest desert seamanănă cu o budincă, mai ales dacă sunt merele coapte. Bucătarii au dezvăluit și o variantă pentru cei care țin post, mai exact cu lapte vegan și unt de cocos.

Pentru a face această rețetă gustoasă ai nevoie de următoarele ingrediente:

- Mere(5 buc)

-Griș( un pahar)

-Zahăr( un pahar)

-Făină albă( un pahar)

-Praf de copt( 10 g)

-Unt sau ulei de cocos(50g)

-Lapte sau lapte vegan(250 ml)

Rețetă, prăjitură cu mere și griș

Pentru început trebuie să măsori cele 3 ingrediente uscate cu paharul - grișul, zahărul și făina. Ele se pun într-un bol, se adaugă prahul de copt și se amestecă compoziția. A venit momentul să speli merele, să le cureți de coajă și se folosești răzătoarea cu găuri medii. Se scoate cotorul.

Sursă Pixabay

Asterneți cu hârtie de copt o formă de 24-26cm în diametru. Se pune la baza tăvii 1/3 din amestecul uscat cu griș. Se nivelează cu o furculiță jumătate din cantitatea merelor. Se pune din nou 1/3 din compoziția de griș și se nivelează până le termini pe toate. A venit momentul să topești untul și să-l amesteci cu laptele cald. Cu o fuculiță sau bețișor de lemn, se fac găuri pentru a ajunge laptele în prăjitură.

Se pune prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 50-60 de minute. Acest desert trebuie lăsat la răcit 5-6 ore înainte de servire. Prăjitura ta este gata, potrivit lalena.ro.

Amintim că merele pot reduce riscul de boli de inimă, pot scădea tensiunea arterială, ajută la o digestie mai bună și protejarea sănătății tale dentare. Ele sunt indicate și în diete.