Bucătăria bulgărească este una aparte, întrucât majoritatea rețetelor au fost transmise din generație în generație. Preparatele tradiționale și-au păstrat savoarea originală și se bazează în principal pe un număr foarte mare de legume și condimente: usturoi, piper negru, cimbru, mentă, dafin și boia. Una dintre cele mai gustoase rețete este pilaful bulgăresc, care conține câteva condimente secrete.
Pilaful bulgăresc trebuie să conțină legumele proaspete, cum ar fi ardeiul gras, morcovii, ceapa și roșiile.
Legumele sunt sotate înainte de a adăuga orezul, pentru a-și elibera aromele naturale. Pilaful de orez va deveni, astfel, un gust intens și proaspăt.
Roșiile vor echilibra perfect dulceața morcovilor și a cepei.
Primul secret
Condimentele reprezintă cheia unui pilaf bulgăresc delicios. Iar cel mai important dintre ele este boiaua dulce, care nu lipsește din bucătăria locală.
Aceasta adaugă o notă dulce-picantă, iar în tandem cu piperul negru, cimbrul și mărarul uscat va da o aromă extraordinară, intensificând gustul preparatului
Carnea nu poate lipsi la un pilaf. Alegerea ei depinde de gusturile fiecăruia.
Pilaful poate include carne de pui, miel, porc sau vită, tăiată în bucăți mici și sotată împreună cu legumele, pentru o savoare cât mai puternică.
Al doilea secret
Iar bulgarii mai au un secret. Ei folosesc, pe lângă tradiționalul ulei de floarea-soarelui, și un pic de unt, pentru ca pilaful să devină cremoas.
Nu în ultimul rând, bulgarii adaugă bulion sau supă de carne în loc de apă simplă. Lichidul va fi absorbită de orez, iar gustul pilafului va fi, în sfârșit, desăvârșit.
Ingrediente
- 2 căni orez ( la 1 cană orez - 3 căni apă)
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roșu
- ulei
- sare
- pătrunjel
- 2 roșii coapte
- piper negru
- cimbru
- mărar
- boia dulce
- unt (opțional)