Rețetă simplă de cremă de zahăr ars. Un desert bazat pe ingrediente simple

Rețeta de cremă de zahăr ars. Sursa: Arhiva EVZ

Dacă nu știți ce deserturi gustoase să mai faceți, puteți încerca o rețetă simplă de cremă de zahăr ars. Acest desert este foarte delicios și este gata într-o ora jumătate. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 8 ouă
  • o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă
  • o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramelizare
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 1 sticluţă esenţă de rom
  • ½ ceaşcă de stafide – opţional
  • ½ coajă de lămâie – opţional

Rețetă de cremă de zahăr ars

Puneţi cana de zahăr de 150 gr. într-o cratiţă înaltă şi lăsaţi-l pe foc, să se topească. Nu ţineţi zahărul caramelizat prea mult pe foc pentru că va avea un gust ciudat. După ce s-a topit, luaţi cratiţa de pe foc. Cât timp este lichid zahărul caramelizat, distribuiţi-l uniform pe pereţii vasului şi apoi lăsaţi-l la răcit.

Sursa foto: 28589818 © Vladimir Maric | Dreamstime.com

Separat, într-un vas mai înalt, spargeţi ouăle. Cu ajutorul unui mixer, bateţi ouăle până devin spumă, apoi adăugaţi treptat cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Adăugaţi laptele şi mixaţi. Adăugaţi apoi esenţa de rom, zahărul vanilat şi după caz, stafidele şi coaja de lămâie.

Mare atenție la caramel

Turnaţi compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel. Mare atenție, caramelul trebuie să fie întărit.Puneţi cratiţa cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte (sau în alt vas mai mare). Crema de zahăr ars se pune în bain marie. Cuptorul trebuie să fie bine încins, la 160 de grade. Dacă nu aveţi un cuptor gradat, încingeţi bine cuptorul, aproximativ 15-20 minute înainte de a pune crema.

Cremă de zahăr ars. Sursa foto Pixabay

Cât se lasă crema de zahăr ars la cuptor

Apoi, trebuie lăsată la cuptor o oră şi jumătate, până când va fi bine rumenită. Lăsaţi preparatul la răcit. După ce s-a răcit, puneţi cratiţa la rece, în frigider, timp de 2-3 ore şi serviţi-o. Puteți pune peste acest desert frunzuliţe de mentă proaspătă sau migdale pisate / fistic pisat sau 3 căpşune / porţie.