Această rețetă de „Prăjitură Deșteaptă” este extrem de populară în multe țări. Dacă îți încerci norocul cu aceasta, vei fi cucerit pe loc de savoarea sa.
Motivul pentru care acest desert primește numele de „Prăjitura Deșteaptă” este unul simplu. În timpul procesului de preparare, compoziția lichidă pe care o torni în tavă se desparte de la sine în trei straturi distincte în timpul coacerii. Acest efect spectaculos este responsabil pentru denumirea sa atrăgătoare.
Este un desert popular în multe țări, având variante și denumiri diferite în funcție de regiune. Acest desert poate fi preparat după preferințe și poate avea gust complet de vanilie, dar puteți încerca și rețeta cu ciocolată, care cu siguranță va fi pe placul tuturor.
Ingrediente
- 500 ml lapte călduţ
- 5 ouă
- 150 gr zahăr
- 5 linguri de făină3 linguri de apă
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 50 gr unt
- 100 gr ciocolată neagră
- un praf de sare
- se ornează cu cacao şi ciocolată albă rasă.
Mod de preparare
Pentru a pregăti desertul, vom topi untul împreună cu ciocolata. Într-un bol, frecăm gălbenușurile cu zahărul și apoi adăugăm amestecul de ciocolată și unt. Urmează să încorporăm apa, făina cernută, zahărul vanilinat și laptele călduț în compoziție. Într-un alt bol, batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare și apoi o punem cu grijă în compoziție, realizând mișcări ușoare de încorporare.
Următorul pas este să ungem bine un vas cu unt, iar apoi îl vom presăra cu făină pentru a preveni lipirea. Apoi, turnăm compoziția pregătită în vas și introducem vasul în cuptorul preîncălzit la temperatura de 150 de grade Celsius. Lăsăm prăjitura la copt timp de aproximativ o oră, până când se rumenește ușor.
După ce a fost coaptă, prăjitura se lasă să se răcească la temperatura camerei. Apoi, o punem în frigider pentru a se întări și a se dezvolta aroma învăluitoare. Înainte de servire, presărăm cu grijă cacao pudră pentru a crea un aspect atrăgător. Pentru un efect vizual plăcut, putem rade și puțină ciocolată albă peste prăjitură, potrivit a1.ro.