Rețetă de rulouri cu ciocolată și nuci. Sunt extrem de aromate și pufoase

Sursă Dreamstime

Ciocolata este dulcele preferat al multor persoane, motiv pentru care acestea caută adesea produsele care să conțină acest ingredient extrem savuros. Iată un desert care cu siguranță va fi apreciat de mulți.

Rulourile cu ciocolată și nuci reprezintă un desert aromat și pufos, ce nu dă foarte multe bătăi de cap gospodinelor. Pentru acest preparat ai nevoie de mai multe ingrediente, însă finalul va fi deosebit.

Ingrediente

  • 150-180 ml. de lapte cald
  • 100 de grame de zahar
  • 20 de grame de drojdie proaspătă (sau 5 g drojdie deshidratată)
  • un gălbenuș
  • 450 g făină (și o rezervă de aprox. 50 de grame, în caz că mai e nevoie)
  • o lingură de cacao
  • un praf de sare
  • 60 g unt topit
  • o linguriță extract de vanilie
  • o linguriță de esență de rom
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 3 linguri cu vârf de Nutella
  • o mână bună de sâmburi de nucă
  • sirop din 100 de ml. de lapte, 1 lingură de zahăr, vanilie
  • opțional: o glazură pregătită din 3 linguri de zahăr pudră amestecate cu 3 linguri de zeamă de lămaie.

Mod de preparare rulouri cu ciocolată și nuci

Într-un castronel, drojdia proaspăta se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază. Separat, într-un castron se cerne făina, cacaua și sarea. Drojdia activată se diluează cu 3-4 linguri de lapte călduț, se face o gaură la mijloc, în faină, și se adaugă drojdia.

Gălbenușul se amestecă cu restul de zahăr, se adaugă laptele rămas, coaja de lămâie, esența de rom și extractul de vanilie și se începe încorporarea lichidului în făina cu cacao. Amestecăm totul cu o lingură, iar apoi cu mâna.

După ce ați frământat bine, puneți untul topit, un pic răcit, și amestecați din nou. În funcție de calitatea făinii folosite ar putea fi nevoie de ceva mai mult lapte călduț sau de mai multă faină.

Când e gata, aluatul se pune într-un castron, uns cu puțin ulei, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la dospit, la loc călduț. După ce aluatul a crescut, se pune pe planul de lucru uns cu puțin ulei și se întinde în forma unui dreptunghi. Se unge totul cu nutella, iar pe deasupra se pune nuca mărunțită, din care se păstrează câțiva sâmburi pentru decor.

Se rulează aluatul cu umplutura la mijloc (pe lungime) și se împarte cu cuțitul în 12 bucăți, care se așază cu tăietura în sus într-o tavă cu hârtie de copt. Se acoperă tava cu un șervet umed și se mai lasă deoparte timp de 30 de minute.

Cuptorul se pornește la 200 de grade și se lasă la încălzit până ce mai cresc rulourile. După ce s-au pus la copt rulourile, ne ocupăm de sirop.

Se înfierbânta laptele pentru sirop și se adaugă o lingură de zahăr, dizolvându-se. După 12 minute de coacere, se scot rulourile din cuptor, se toarnă deasupra laptele cu zahăr, distribuindu-se peste tot și se acoperă lejer tava cu folie de aluminiu. Se pune din nou în cuptor, pentru alte 10-12 minute. Testați rulourile cu o scobitoare, iar dacă iese curată, sunt gata. Lăsați-le la răcit și ornațile cu nuca rămasă sau cu zahăr pudră, potrivit lauralaurentiu.ro.