Rețetă de pui marinat în suc de mere cu garnitură de rădăcinoase. Preparatul perfect pentru o cină în familie

Sursa foto: Pixabay

Mesele în familie pot fi uneori adevărate bătăi de cap pentru gospodine, fie că nu știu ce să gătească, fie că timpul de preparare al unui fel de mâncare este prea îndelungat. Rețeta de pui marinat în suc de mere este perfectă pentru astfel de întâlniri, fiind și foarte ușor de făcut.

Pentru ca totul să iasă gustos e bine să alegeți ingredientele de cea mai înaltă calitate, astfel încât să vă bucurați cu toții de un gust deosebit. Cu toate că ingredientele necesare pot părea multe, rețeta este extrem de simplă și ușor de făcut.

Ingrediente pui marinat în suc de mere cu legume

  • 1,5 kilograme pui grill,
  • 600 ml suc de mere acrișoare (fără zahăr adăugat și dintr-un soi acrișor)
  • 300 ml supă de pui
  • 3 căței de usturoi
  • 30 ml ulei de măsline
  • zeama de la ½ de lămâie
  • 1 lingură rasă, 16 grame, de sare grunjoasă
  • 4-5 rămurele de cimbru proaspăt

Pentru garnitură:

  • 300 g sfeclă roșie (3 buc. sfeclă baby, a câte 100 gr./bucată)
  • 400 g morcovi baby
  • 300 g rădăcină de păstârnac
  • 400 g cartofi pentru copt
  • 80 g ceapă roșie (2 bucăți)
  • 2 căței de usturoi
  • 30 ml ulei de măsline
  • sare, piper negru măcinat și cimbru proaspăt după gust.

Mod de preparare

Primul pas este să curățăm cât mai bine puiul, în interior și exterior. Apoi, se prepară sucul de mere, ce poate fi proaspăt sau din comerț, însă obligatoriu fără adaos de zahăr. Pentru marinadă, se amestecă bine într-un castron sucul de mere, supa de pui, sucul de lămâie, uleiul de măsline și sarea grunjoasă. Se amestecă până ce sarea s-a dizolvat complet.

Puiul se acoperă cu compoziția rezultată, iar peste se pune puțin cimbru, pentru gust. De obicei, se lasă așa peste noapte, la rece, dar poate fi lăsat și două-patru ore la temperatura camerei. După ce s-a marinat luăm puiul și îl scurgem bine, iar marinada rămasă o aruncăm.

În cazul puiului marinat la frigider, oferiți-i ceva mai mult timp, cam o oră, ca să revină la temperatura camerei. Ulterior, se aprinde cuptorul la 190 de grade, iar într-o tavă punem hârtie de copt.

În timp ce cuptorul se încălzește putem curăța și tăia legumele rădăcinoase. După ce am terminat le adăugăm în tavă, lângă puiul marinat, peste care punem puțin ulei de măsline, sare, piper și cimbru proaspăt. De asemenea, peste toate acestea se pun se pun trei mere tăiate în cuburi.

În interiorul puiului punem două bucăți de măr, împreună cu doi căței de usturoi și trei ramuri de cimbru. Se dă la cuptor pentru aproximativ o oră jumătate, iar timpul poate varia în funcție de dimensiunea puiului. Obligatoriu, înaintea servirii, acest pui marinat în suc de mere, proaspăt scos din cuptor, se lasă să se odihnească timp de 15-20 de minute, potrivit lauralaurentiu.ro.