Rețeta de pui la capac este perfectă pentru mesele în familie. Acest preparat îți va aduce aminte cu siguranță de copilărie. Este foarte ușor de făcut și ai nevoie doar de câteva ingrediente.
Rețeta de pui la capac este foarte ușor de făcut și vei petrece puțin timp în bucătărie pentru a o prepara. De asemenea, este perfectă pentru zilele în care vrei să îți surprinzi familia. Datorită condimentelor pe care le vei folosi, puiul va avea un gust deosebit și o să fie foarte aromat. Persoanele care doresc ca preparatul lor să aibă arome asiatice, pot să folosească ghimbir, coaja rasă de la o lămâie, o linguriță de chili uscat, o linguriță de ulei de susan, două linguri de ulei vegetal, 100 de mililitri de sos de soa și o lingură de miere de albine.
Toate ingredientele trebuie amestecate foarte bine și ulterior vei unge puiul cu acestea. În cazul în care vrei un pui la capac tradițional românesc, vei avea nevoie doar de:
- un pui mic sau un kilogram de pulpe de pui,
- o lingură de ulei
- trei căței de usturoi
- o linguriță de sare grunjoasă
- ierburi aromatice după gust, rozmarin, câteva fire de mentă, cimbru sau măghiran,
- o linguriță rasă de piper negru măcinat
- un sfert de linguriță de paprika afumată
Rețetă de pui la capac
Pentru început trebuie să zdrobești usturoiul și să toci toate verdețurile. Ulterior, vei adăuga piperul, sarea, paprika afumată și o lingură de ulei. Puiul sau pulpele de pui trebuie unse foarte bine cu amestecul format. Vei lăsa carnea de pui să stea câteva minute pentru a-și trage toate aromele, timp în care vei încălzi cuptorul la 190 de grade Celsius. După ce cuptorul s-a încins, pune pe foc o cratiță cu apă și așteaptă până când va fierbe. Trebuie să folosești o cratiță care să nu fie foarte înaltă pentru că o vei băga în cuptor.
Ulterior, ia cratița de pe foc și așază capacul deasupra acesteia cu fața în jos. Pulpele de pui sau puiul le vei așeza deasupra capacului și le vei băga la cuptor. În cazul în care folosești pulpe de pui, timpul de gătire este de 40-45 de minute, iar pentru un pui întreg durata este de 45 de minute sau de o oră. Apa din cratiță va fierbe în tot acest timp și aburii se vor răspândi în interiorul cuptorului. Este recomandat să întorci pulpele de pui pe cealaltă parte după 20 de minute pentru a se rumeni, potrivit Lauralaurentiu.ro.