Gospodinele pot prepara cea mai gustoasă rețetă de ouă turcești cu iaurt. Această mic dejun este extrem de delicios, ușor de făcut și sănătos. Aveți nevoie de puține ingrediente.
Gospodinele pot prepara cea mai gustoasă rețetă de ouă turcești cu iaurt. Este un amestec de iaurt, condimente și ou poșat. Această gustare este ideală la micul dejun. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 iaurt grecesc cremos, neîndulcit
- 1 cățel de usturoi
- 1 praf de boia dulce sau iute
- 1 praf de piper
- 1 linguriță de ierburi (patrunjel, cimbru, rozmarin)
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 strop de ulei de măsline
- 1 strop de oțet.
Rețetă de ouă turcești cu iaurt
La început trebuie să adăugați iaurtul în farfuria/castronul în care urmează să serviți preparatul. Se amestecă bine până devine cremos. Adăugați condimentele: tocați usturoiul foarte mărunt, îl puteți adăuga și sub formă de pudră, adăugați ierburile, piper, sare, boia dulce sau iute și un praf de sare. Se amestecă cu tijele astfel încât să fie foarte cremos. Gustați-l pentru a rectifica gustul dacă este necesar. Luați 1 ou și turnați-l într-un castron.
A venit momentul să faceți ouăle. Puneți o oală cu apă și un strop de oțet, lăsați până când apa începe să fiarbă. Se adaugă oul cu grijă să nu se rupă și se lasă la fiert 3 minute, cât să se gătească albușul și gălbenușul să fie aproape crud. Scoateți cu o lingură cu fantă, amintiți-vă că trebuie să aveți mare grijă ca gălbenușul să nu se rupă. Scoateți oul și lăsați-l pe o farfurie ca să elibereze apa. Acum faceți o gaură în centrul iaurtului și puneți oul poșat. Apoi, adăugați puțină boia dulce sau iute, un strop de ulei de măsline și un praf de sare. Puteți adăuga și ierburi sau alte condimente.
La servire se sparge gălbenușul astfel încât să fie distribuit în vas împreună cu amestecul de iaurt și condimente. Această gustare se poate servi cu pâine, lipii de casă sau cu clătite din cartofi. Este indicat să alegeți un iaurt cât mai gros, potrivit știridiaspora.