Rețetă de gogoși pufoase și ușor de preparat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

sursa foto: Dreamstime.com

Gogoșile pufoase sunt desertul perfect pentru momentele în care vrei să te bucuri de un gust ca la bunica acasă. Sunt moi, rumenite la exterior și au o  aromă greu de rezistat.

Rețeta este una simplă, iar acest preparat nu necesită foarte multe ingrediente.

Rețetă pentru gogoși pufoase

Pentru acest desert veți avea nevoie de:

  • 550 grame de făină;
  • 30 grame de lapte;
  • 4 gălbenușuri;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 40 grame de unt;
  • 30 grame de drojdie;
  • 30 grame de rom;
  • coaja de la o portocală;
  • coajă de la o lămâie;
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Pregătește ingredientele, amestecând gălbenușurile cu zahărul până obții o compoziție spumoasă. Aceasta va da gogoșilor o textură fină.

  1. Topește untul și lasă-l să se răcească puțin.
  2. Într-un bol mare, adaugă făina, untul topit, laptele, drojdia dizolvată, romul și gălbenușurile spumoase.
  3. Frământă până când aluatul devine neted și ușor de întins. Acesta ar trebui să se desprindă ușor de pe mâini.
  4. Pentru un plus de savoare, adaugă coaja rasă de portocală și de lămâie. Aceste arome vor da un gust proaspăt și rafinat gogoșilor.
  5. Acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie și lasă-l să dospească într-un loc cald pentru aproximativ 45 de minute. Este important ca aluatul să crească bine pentru a obține gogoși pufoase.
  6. După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții o foaie de aproximativ trei centimetri grosime.
  7. Folosește un pahar sau o formă specială pentru a decupa cercuri. Dacă folosești un pahar, pudrează-l cu făină pentru a preveni lipirea aluatului.
  8. După ce ai decupat gogoșile, lasă-le pe blat încă 10-15 minute să mai dospească puțin.
  9. Încinge bine uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjește gogoșile pe ambele părți până când devin aurii și rumenite. Ai grijă să nu le lași prea mult, pentru a păstra interiorul pufos.
  10. După prăjire, așază gogoșile pe un prosop de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

Sfaturi pentru gogoși perfecte

Folosește lapte călduț pentru a ajuta drojdia să acționeze mai repede. Frământă bine aluatul, aceasta este un pas important dacă vrei să obții gogoși moi și pufoase. Nu supraîncălzi uleiul, deoarece gogoșile se vor arde la exterior și vor rămâne crude la interior.

Dacă doriți puteți să umpleți gogoșile.  După ce acestea s-au răcit puțin, se taie pe jumătate, dar fără a le separa complet. Apoi, se ia o linguriță de gem, cremă de vanilie sau ciocolată tartinabilă și se umple partea din mijloc. După ce sunt umplute, gogoșile pot fi presărate cu zahăr pudră sau glazură.