Gogoșile lui Nicolai Tand sunt sunt cunoscute de bucureșteni și au fost lăudate de numeroase vedete. Cunoscutul chef a dezvăluit ingredientul secret folosit în rețeta sa. Adăugat în aluat, acesta îi schimbă gustul complet.
Gogoși pufoase și aromate. Rețeta lui Nicolai Tand
Cunoscutul chef face cele mai pufoase gogoși, care se păstrează moi o perioadă îndelungată. Rețeta lui nu este cu mult diferită față de cea tradițională, pe care o fac majoritatea gospodinelor.
Pe lângă făină, lapte, ouă și vanilie, Nicolai Tand adaugă în aluat unt. Acest ingredient frăgezește orice aluat, iar deserturile capătă o savoare aparte.
Mod de preparare
De asemenea, bucătarul folosește un truc important în bucătărie. Înainte de a trece la frământarea aluatului, Nicolai Tand cerne făina albă.
Ingredientele necesare pentru această rețetă:
- 500 grame de făină
- 300 ml de lapte
- 50 de grame de zahăr
- 10 grame de drojdie uscată
- 2 ouă întregi
- o esență/păstaie de vanilie
- coajă rasă de la o lămâie
- un praf de sare
- zahăr pudră (opțional)
Gogoși cu unt
Făina albă se cerne într-un vas cu marginile înalte. După acest pas, se formează o gaură în interiorul acesteia, unde se adaugă drojdia, lapte cald și o linguriță de zahăr.
Se presară puțină făină deasupra și se lasă timp de 3-5 minute. După ce drojdia începe să se activeze deasupra vor fi vizibile mici crăpături. În acest moment se pot adăuga restul ingredientelor.
Se amestecă ouăle cu untul topit, esența de vanilie și zahărul. De asemenea, coaja rasă de lămâie se adaugă în această compoziție. Se transferă totul peste făina cu drojdia activată și se începe frământarea.
Potrivit cunoscutului chef, aluatul se frământă până când devine ferm. Acesta se lasă la dospit într-un bol acoperit cu folie alimentară. Se formează gogoșile, care se rumenesc în ulei de floarea-soarelui. La final, acestea se decorează cu zahăr pudră.