Românii au intrat deja în febra pregătirilor pentru Crăciun. Conform tradiției, de pe mese nu lipsesc prăjiturile cu foi sau blat, care se decorează cu un strat generos de glazură. Multe persoane aleg să o cumpere pe cea gata preparată și ambalată la plic. Cu toate că varianta este mai accesibilă și necesită mai puțin timp, gustul și aspectul nu vor fi întotdeauna pe măsura așteptărilor.
Glazură pentru prăjituri. Două moduri în care o poți pregăti în casă
Majoritatea rețetelor vechi de prăjituri conțin glazură, care se așează peste ultima foaie. Astfel, dacă alegi să pregătești Snickers, Greta Garbo, Budapesta, Tosca sau Regina Maria, vei avea nevoie de glazură.
Ingredientele de care vei avea nevoie pentru decorarea unei prăjituri:
- 200 grame de ciocolată cu lapte
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare
Se pune pe foc o cratiță cu apă, iar deasupra se așează un vas rezistent la o temperatură înaltă. Ciocolata se pune în vas mărunțită și se lasă să se topească treptat. Uleiul se adaugă în momentul în care ciocolata a ajuns la o consistență lichidă.
Este important să se toarne peste prăjitură caldă, urmând să poată fi distribuită în mod egal. Deasupra ciocolatei se pot pune bomboane pentru decorarea prăjiturilor sau nucă de cocos.
Glazură de ciocolată cu frișcă lichidă. O poți prepara în cinci minute
Varianta cu ulei în compoziție are la final un aspect lucios, fiind denumită și „glazura oglindă”. De asemenea, aceasta se poate pregăti și cu frișcă lichidă.
După aceeași procedură, pune apa la fiert într-o cratiță, iar deasupra așează un bol rezistent la temperatură înaltă. Rupe ciocolata în bucăți, iar după ce s-a topit adaugă frișca lichidă. Este important ca aceasta să nu atingă punctul de fierbere. În caz contrar, glazura va fi tăiată și nu o vei putea întinde uniform peste prăjitură. Această variantă va arăta spectaculos peste orice desert.