Rețetă de clătite pufoase. Un desert delicios pentru copii

Rețetă de clătite pufoase. Un desert delicios pentru copii. Sursa foto: Pixabay

Bucătarii au explicat cum se prepară o rețetă de clătite pufoase. Acest desert este foarte ușor de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente.

Le puteți prepara celor dragi o rețetă de clătite pufoase. Pentru acest desert delicios aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • 250 g făină
  • 550 ml lapte
  • 3 ouă
  • 40 ml ulei/unt topit
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 păstaie vanilie.

Rețetă de clătite pufoase

  1. Se pun ouăle într-un vas, se adaugă sarea și se amestecă până se omogenizează. Separat se cerne făina și se adaugă 3-4 linguri. Se amestecă foarte bine, ca să nu se formeze cocoloașe. Acest lucru se va regla pe parcurs, după ce se va adăuga făina și laptele.
  2. Separat, într-un vas, se amestecă laptele la temperatura camerei cu uleiul. Se amestecă apoi toate ingredientele foarte bine. Aluatul de clătite trebuie să aibă o consistență nu foarte lichidă. În caz contrar, clătitele vor ieși prea groase sau prea uscate.
  3. Se încălzește o tigaie antiaderentă, la foc mediu, care se unge cu unt sau puțin ulei. Apoi, se pune un polonic din aluatul clătitelor în tigaia încinsă. Clătitele se prăjesc timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie și se țin la cald, acoperite cu un capac.
  4. Puteți adăuga nutella, cremă de vanilie, gem sau ciocolată. Poftă bună!

Rețetă de clătite pufoase. Un desert delicios pentru copii. Sursa foto: Dolga1987 | Dreamstime.com

O altă rețetă de clătite

Puteți încerca și o altă rețetă de clătite cu gem. Trebuie doar să pregătiți următoarele ingrediente:

  • 3 ouă
  • 300 grame de făină
  • 300 ml de lapte
  • 250-300 m. de apă minerală
  • 3 linguri de unt topit (opțional)
  • 1 praf de sare opțional: 1-3 (maximum) linguri zahăr sau după gust arome: 1 linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat)
  • aproximativ 50 de ml. de ulei pentru prăjit
  • apă minerală sau laptele se pot înlocui și cu apă simplă, însă nu vor ieși la fel de pufoase

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

  1. Într-un castron, spargeți ouăle și bateți-le folosind un tel, adăugând sare.
  2. Adăugați făina în întregime, extractul de vanilie și, dacă doriți, zahărul. Este important să nu exagerați cu zahărul, deoarece prea mult poate duce la clătite care se colorează în exces în tigaie.
  3. Amestecați bine toate ingredientele folosind un tel, un mixer sau o lingură de lemn. Asigurați-vă că nu rămân cocoloașe în compoziție. Când aluatul începe să devină greu de amestecat, treceți la următorul pas.
  4. Adăugați treptat lichidele. Turnați în aluat laptele, apa minerală și, opțional, untul topit dar răcit.
  5. Amestecați cu fermitate și energie pentru a obține o compoziție omogenă.
  6. Asigurați-vă că aluatul are o consistență mătăsoasă. Puteți regla consistența pentru a obține clătite subțiri sau mai groase.
  7. Încingeți o tigaie solidă și bine unsă cu ulei și turnați aluatul, cât de mult vreți. Mai groase sau mai subțiri.
  8. După ce ați prăjit toate clătitele, puteți unge fiecare cu gem și apoi să le rulați, să le împachetați sau să le aranjați sub forma de tort.