Rețeta celei mai bune prăjituri din lume. Ingredientele de care aveți nevoie

Sursa:miremic.ro

Prăjitura Verdens Beste este apreciată în întreaga lume deoarece este fină, relativ simplu de preparat și cel mai important, delicioasă. Puteți să o faceți singuri acasă, dacă respetați rețeta și modul de preparare.

Prăjitura Verdens Beste este celebră și după cum spune chiar numele ei este cea mai bună din lumă. Se face după o rețetă tradițională norvegiană, este ușor de preparat și este delicioasă. Crema se face prima. Înainte să faceți această prăjitură, trebuie să țineți cont de faptul că această cremă are nevoie de timp ca să se răcească.

Ingredientele de care aveți nevoie

Ingrediente aluat

• 100 g unt cu min. 80% grăsime • 100 g zahăr pudră • miezul de la ½ păstaie vanilie sau 1 linguriță extract sau 1 plic de zahăr vanilat 1 praf de sare • 4 gălbenușuri • 100 g făină • 75 ml lapte rece (cca. 3 linguri) • 1 plic praf de copt (2 lingurite) Bezea • 4 albușuri • 200 g zahăr • 1 praf de sare • puțină vanilie • 100 g fulgi de migdale

Crema:

• 4 galbenușuri • 100 g zahăr • 50 g amidon sau 100 g faina albă • un praf de sare • miezul de la ½ păstaie vanilie sau 1 linguriță extract sau 1 plic de zahăr vanilat • 500 ml lapte • 500 ml smântănă pentru frișcă.

Modul de preparare nu este dificil. Se pune laptele la încălzit într-o oală împreună cu vanilia. Gălbenușurile de ou se bat bine cu zahăr, sare și amidon. Când laptele aproape dă în clocot, se trage oala la o parte și se toarnă gălbenușile.

Apoi se pune din nou la foc și se lasă să clocotească câteva minute până când nu se mai simte amidonul. Crema obținută se toarnă într-o tavă tapetată folie alimentară de plastic și se nivelează cu spatula. Se lasă la răcit două ore la frigider.

Aluatul și bezeaua

Înainte să vă apucați de aluat, trebuie să prăjiți fulgii de migdale. Apoi, în bolul mixerului puneți untul care anterior a fost lăsat afară la înmuiat, zahărul pudră și vanilia. Se amestecă până când se omogenizează compoziția, iar apoi se adaugă patru gășbenușuri de ou. Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă treptat în bol. La final se pune puțin lapte rece.

Bezeaua se face relativ simplu. Se bat patru albușuri de ou și se pune un praf de sare. Apoi se adaugă treptat zahăr și vanile și se amestecă până când se obține o spună tare.

Mod de preparare

După ce ați terminat cu aluatul, crema și bezeaua, pregătiți o tavă pe care ați așezat hărtie de copt. Întâi se toarnă aluatul și se nivelează în strat subțire cu spatula. Deasupra aluatului crud se pune bezeaua și apoi se presară fulgii de migdale. Se pune prăjitura în cuptorul încins la 180 de grade și se lasă 30-35 de minute.

După ce aluatul este gata și s-a răcit complet, tăiați-l pe lung în două astfel încât să obțineți două foi. Apoi bateți frișca amestecați-o cu cremă de vanilie. Așezați apoi prima foaie pe un platou sau tavă și turnați crema. Deasupra așezați apoi a doua foaie de aluat care va avea deasupra bezeaua și fulgii de migdale. Lăsați prăjitura la frigider două ore, înainte să o consumați.