Polițistul este acuzat că nu și-a făcut datoria în momentul în care iubita unuia dintre cei arestați, care face parte din temutul clan Didilă, din Giurgiu, a fost prinsă cu 228 grame de aur, care nu a fost declarat. Femeia a vrut să intre în România, dar a fost prinsă de polițiștii de frontieră. Așa se face că polițistul Ștefan D. de la Poliția de Frontieră Giurgiu a redactat un proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante, în care a scris doar ce a vrut el, fapt ce a îngreunat munca procurorilor.

Polițistul a efectuat urmărirea penală și a propus clasarea cauzei și restituirea aurului pe care femeia îl avea asupra ei, în valoare de peste 43.000 de lei. Toate astea, spun procurorii DIICOT s-au petrecut contra unor sume de bani, pe care polițistul le-a primit de la interlopi.

Tribunalul București a dispus joi arestarea a șapte persoane în dosarul de proxenetism, între care și polițistul, care este acuzat de favorizarea infractorului, luare de mită şi divulgarea de informaţii secrete de serviciu.

Au adunat milioane de euro

Procurorii de la Giurgiu susțin că Didilă C. a constituit încă din anul 2012, o rețea de prostituție care acționa în România, Austria, Germania, Anglia, Cipru, Elveția și Turcia. „Astfel, începând cu anul 2012 și până în prezent, membrii grupării ar fi recrutat 28 de persoane de sex feminin, în special prin metoda loverboy, pe care le-ar fi plasat în diverse orașe de pe teritoriul Europei, în scopul practicării prostituției și obținerii de foloase materiale. În alte cazuri, liderul grupării ar fi recrutat tinere vulnerabile, cu o situație materială și familială precară, provenind din medii defavorizate, pe care le cointeresa material în vederea deplasării și practicării prostituției în străinătate”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor efectuate în acest caz se estimează că membrii grupării ar fi obținut un profit ilicit de aproximativ 1.115.000 de euro. Banii obținuți în străinătate erau transferați în România prin intermediul altor membri ai grupului.