Evenimentul Zilei > Justitie > Rețeaua de evaziune a lui Nedelcu avea și doi parlamentari
Rețeaua de evaziune a lui Nedelcu avea și doi parlamentari

Rețeaua de evaziune a lui Nedelcu avea și doi parlamentari

Senatorul Gabriel Mutu (PSD) și Mario Caloianu (UNPR) sunt cercetați alături de fostul jurnalist Dragoș Nedelcu pentru o evaziune de 4,5 milioane de euro.

Dragoş Nedelcu, fost jurnalist în trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost reținut ieri pentru 24 de ore pentru că ar fi înființat mai multe societățifantomă pentru spălarea de bani. Banii au fost scoși din ţară prin firme off-shore. Înalta Curte urma să decidă aseară dacă acesta va fi arestat pentru 30 de zile.În total, prejudiciul adus statului român s-ar ridica la 4,5 milioane de euro au anunțat procurorii DIICOT.

Foloseau off-shore-uri

Potrivit primelor date din anchetă, afaceristul Ion Tomescu este liderul grupului, iar Nedelcu unul dintre oamenii care au aranjat circuitul banilor în rețeaua evazionistă. Mai exact, gruparea spăla banii proveniți din activități ilegale. „Prin folosirea societăților tip-fantomă, membrii grupării au dispus transferarea între conturile societăţilor a unor sume de bani provenite din infracțiuni, în scopul ascunderii originii infracționale, urmate de retragerea acestora în numerar”, au arătat procurorii DIICOT. Suma totală estimată a fi transferată și retrasă în numerar între 2010 și 2014 este de 100 de milioane de lei.

Avea șase automobile

După ce a fost concediat de la Capital în 2006, Nedelcu și-a luat în serios rolul de locotenent al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe mai multe imobile și pe șase mașini pe care le deține familia Nedelcu.

Nedelcu a fost unul din apropiații lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a făcut parte din Consiliul de Administraţie Realitatea TV. El s-a mai ocupat și de televiziunea de business Money TV.

Politicieni implicați în spălarea de bani

În acest dosar sunt cercetați și doi parlamentari. Este vorba de senatorul Gabriel Mutu (PSD) care are calitatea de inculpat. dispus urmăririi pentru folosirea cu rea credinta bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta a dispus transferul sumei totale de peste un milion de euro din conturile GM Activ Building Management, în conturile a cinci din societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracțional organizat. Mai este cercetat și Mario Caloianu (deputat UNPR, fost PPDD) pentru fals în declarații. La data de 21 ianuarie 2014, acesta a depus declarația de avere în care a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de deputat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: