Restricții extreme chiar și după lockdown! Marea Britanie trăiește în teroare

Restricții extreme chiar și după lockdown! Marea Britanie trăiește în teroare

Marea majoritate a celor 56 milioane de locuitori ai Angliei, inclusiv cei din Londra, vor continua să trăiască sub restricţii severe după sfârşitul lockdown-ului.

Noua strategie a guvernului britanic îi forțează pe englezi să trăiască în continuare sub reguli stricte, chiar dacă lockdown-ul se va termina în curând, anunță Agerpres.

După o lună de lockdown care se încheie la 2 decembrie, Anglia va reveni la restricţii impuse la nivel local în funcţie de incidenţa infectărilor, potrivit unui sistem pe trei niveluri de risc.

„Măsurile naţionale (de lockdown) au permis inversarea cu succes a curbei” epidemiei, cu o scădere a numărului de infectări şi de spitalizări, a declarat ministrul sănătăţii Matt Hancock, în Camera Comunelor.

Ce impact vor avea restricțiile din marea Britanie?

„Înţeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar ele sunt necesare având în vedere amploarea ameninţării cu care ne confruntăm”, a afirmat el, subliniind că restricţiile locale vor fi mai severe decât cele de dinaintea lockdown-ului, pentru a „menţine virusul sub control”.

Peste tot în Anglia, magazinele cu produse neesenţiale vor putea începe să funcţioneze din nou, iar şcolile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile.

Însă în zonele plasate în nivelul de alertă cel mai ridicat, precum Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol şi Leeds, puburile şi restaurantele rămân închise, cu excepţia comenzilor de mâncare la pachet şi a livrărilor la domiciliu. Întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât şi în spaţii deschise, exceptând parcurile.

La Londra, la fel în cea mai mare parte a Angliei, riscul este considerat 'ridicat' (nivelul 2): puburile şi restaurantele pot servi alcool doar însoţit de mâncare, iar reuniunile între gospodării diferite vor fi limitate la şase persoane în exterior, dar interzise în spaţii închise.

Doar trei zone au fost plasate în nivelul „mijlociu” de alertă: Cornwall, insula Wight şi insulele Scilly.

O primă evaluare a acestei clasificări va fi făcută la 16 decembrie.

Locuitorilor din zonele cu restricţiile cele mai severe li se va propune o campanie de testare în masă, cu teste rapide.

La începutul săptămânii, guvernul a anunţat un 'armistiţiu' pentru Crăciun, autorizând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 şi 27 decembrie.

Regatul Unit, unde fiecare regiune îşi stabileşte propria strategie sanitară, este ţara cea mai îndoliată din Europa, cu peste 56.500 de decese şi 1,5 milioane de cazuri pozitive.

Ne puteți urmări și pe Google News