Comisia e-Safety a amendat platforma de socializare X a lui Elon Musk cu 610.500 de dolari (386.000 de dolari SUA) pentru că nu a cooperat cu o anchetă privind practicile împotriva abuzurilor asupra copiilor. Amenda reprezintă o lovitură pentru o companie care s-a străduit să-şi păstreze agenţii de publicitate, pe fondul plângerilor că ia măsuri insuficiente pentru moderarea conţinutului, transmite Reuters. Deși Elon Musk a spus într-o postare că „înlăturarea exploatării copiilor este prioritatea numărul unu”.
Elon Musk are probleme. Comisia e-Safety a amendat platforma de socializare X cu 610.500 de dolari (386.000 de dolari SUA) pentru că nu a cooperat cu o anchetă privind practicile împotriva abuzurilor asupra copiilor. Amenda reprezintă o lovitură pentru o companie care s-a străduit să-şi păstreze agenţii de publicitate, pe fondul plângerilor că ia măsuri insuficiente pentru moderarea conţinutului, transmite Reuters. Deși Elon Musk a spus într-o postare că „înlăturarea exploatării copiilor este prioritatea numărul unu”.
Pentru ce a fost amendată platforma
Comisia e-Safety din Australia a amendat platforma X, fosta Twitter, din cauza că nu a răspuns la întrebările adresate, legate de raportările la materiale abuzive asupra copiilor de pe platformă şi metodele pe care le-a folosit pentru a le detecta.
Deşi mică în comparaţie cu cei 44 de miliarde de dolari plătiţi de Musk pentru site-ul web în octombrie 2022, amenda este o lovitură pentru reputaţia companiei care a înregistrat o scădere continuă a veniturilor, deoarece agenţii de publicitate și-au redus cheltuielile pe o platformă care a oprit majoritatea moderarii conţinutului şi a restabilit mii de conturi interzise.
Cel mai recent, UE a declarat că investighează pe X pentru o potenţială încălcare a noilor sale reguli pentru sectorul tehnologic, după ce platforma a fost acuzată că nu a eliminat dezinformarea în legătură cu atacul Hamas asupra Israelului.
„Dacă aveţi răspunsuri la întrebări, dacă puneţi efectiv oameni, procese şi tehnologie pentru a aborda conţinutul ilegal la scară şi la nivel global şi dacă este prioritatea dvs. declarată, este destul de uşor de spus”, a spus comisarul Julie Inman Grant, într-un interviu.
„Singurul motiv pentru care poţi să nu răspunzi la întrebări importante despre conţinutul ilegal şi comportamentul care se întâmplă pe platforme ar fi dacă nu ai răspunsuri”, a adăugat Inman Grant, care a fost director de politici publice pentru X până în 2016.
X şi-a închis biroul australian după cumpărarea companiei de către Musk
O solicitare de comentarii trimisă la adresa de e-mail media a companiei din San Francisco nu a primit răspuns imediat.
Conform legilor australiene care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate obliga companiile de internet să ofere informaţii despre practicile lor de siguranţă online sau se confruntă cu o amendă.
Dacă X refuză să plătească amenda, autoritatea de reglementare poate urmări compania în instanţă, a spus Grant.
După ce a luat compania privată, Musk a spus într-o postare că „înlăturarea exploatării copiilor este prioritatea numărul unu”, scrie stiripesurse.ro.