Evenimentul Zilei > International > Republica Moldova. Rusia, strepezită: Sperăm să lucrăm cu Maia Sandu
Republica Moldova. Rusia, strepezită: Sperăm să lucrăm cu Maia Sandu

Republica Moldova. Rusia, strepezită: Sperăm să lucrăm cu Maia Sandu

Maia Sandu devine prima femeie președinte în Republica Moldova. Ea le-a mulțumit alegătorilor care au votat în Republica Moldova și celor din diaspora, subliniind că va munci în continuare „pentru binele cetățenilor”.

„Noi trebuie să evităm o criză politică gravă, pentru că dacă mai intrăm acum, pe fundalul a tot, într-o criză politică, atunci situaţia va fi social şi economic foarte dificilă. Noi şi aşa am trecut în acest an prin mai multe provocări. (…) Cei care vor să creeze crize politice nu au decât, dar să îşi asume şi consecinţele, să îşi asume şi responsabilitatea pentru situaţia din ţară. Ne aşteaptă o perioadă dificilă în faţă. Suntem în plină pandemie. O criză politică ar afecta enorm gestionarea situaţiei legale de pandemie şi de blocul social, şi economic.

Personal, am trecut prin mai multe etape în cariera mea politică. Am avut şi victorii, am avut şi înfrângeri… Eu sunt pregătit pentru orice scenariu. Eu am creat o echipă puternică, echipa Partidului Socialiştilor, care a fost alături de mine şi sunt convins că va fi şi în continuare, iar eu mă angajez în faţa susţinătorilor mei că voi face tot posibilul să apăr acele angajamente şi promisiuni pe care le-am anunţat, acele valori, indiferent ce se va întâmpla în următoarele săptămâni”, a afirmat Dodon, citat de Agerpres.

„Avem un guvern funcţional, avem o facţiune, cea mai mare, în Parlamentul Republicii Moldova şi sunt ferm convins că vom avea şi o majoritate parlamentară care va susţine acest govern”, a adăugat liderul de la Chişinău.
Igor Dodon ainformat că va începe discuţii cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu partidul Maiei Sandu, PAS,  pentru a crea stabilitatea în Parlament. Dodon a apreciat că un preşedinte fără majoritate parlamentară nu poate să îşi pună în practică programul politic.

„Eu vreau să vin şi cu un mesaj către cei care cred că şi-au găsit un idol pe dreapta. Din 2009 încoace să vă aduc aminte câţi idoli aţi avut? Chirtoacă, Filat, Leancă … Şi cu ce s-a terminat? Ştiţi? Cu cât mai mari sunt aşteptările, cu atât mai repede o să fie dezamăgirea. Eu vreau să vă reamintesc că Republica Moldova este o ţară parlamentară (…)”, a mai spus Dodon.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: