Republica Moldova, parte a Parteneriatului pentru Securitate și Apărare. Acordul a fost semnat

Republica Moldova, parte a Parteneriatului pentru Securitate și Apărare. Acordul a fost semnat sursa: Facebook

Eveniment foarte important, marți, 21 mai, pentru Republica Moldova. Țară care a devenit parte a importantului Parteneriat pentru Securitate și Apărare. Într-un context european din ce în ce mai agitat.

Premierul din Basarabia, Dorin Recean a semnat, la Bruxelles, Parteneriatul UE – Republica Moldova pentru Securitate și Apărare. Acest acord va ajuta Basarabia să-și consolideze capacitățile de apărare, să-și fortifice securitatea cibernetică și să facă față mai bine atacurilor lansate, pe diverse căi, de Rusia. Știut fiind faptul că oficialii de la Kremlin încearcă să pună piedici procesului de aderare al Moldovei la UE.

Republica Moldova, protejată de Parteneriatul pentru Securitate și Apărare

Republica Moldova este prima țară care beneficiază de un astfel de parteneriat cu Uniunea Europeană.

„Nu există un mecanism mai bun pentru a asigura pacea și stabilitatea cetățenilor Republicii Moldova decât aderarea la UE. Pe măsură ce ne apropiem de acest obiectiv, consolidăm reziliența țării noastre în fața provocărilor cu care ne confruntăm. Asta înseamnă că vom spori alinierea țării noastre la Politica Externă și de Securitate Comună a UE, vom consolida asistența pentru sectorul apărării prin intermediul Instrumentului European pentru Pace și vom contribui mai activ la pacea și securitatea europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de Uniunea Europeană, Moldova devine mai puternică și mai rezistentă, atât din punct de vedere politic, cât și economic, și ne bucurăm să vedem aceeași deschidere din partea statelor membre. Alături de Uniunea Europeană, viitorul Republicii Moldova este unul mai competitiv, mai pașnic și mai sigur”, a afirmat prim-ministrul Dorin Recean, conform voceabasarabiei.md.

Altfel, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat azi, la Bruxelles, la deschiderea Reuniunii informale a celor 27 de miniștri ai Afacerilor Externe și Europene din țările Uniunii Europene. Evenimentul a fost organizat de Președinția belgiană a Uniunii Europene.

Cristina Gherasimov a mulțumit doamnei Hadja Lahbib, ministra Afacerilor Externe și Europene a Belgiei, pentru invitație și pentru posibilitatea de a le vorbi omologilor din țările membre despre evoluțiile de pe agenda europeană a Republicii Moldova.