Republica Moldova. Grădinița și gimnaziul din Petrunea, renovate cu bani românești

Republica Moldova. Grădinița și gimnaziul din Petrunea, renovate cu bani românești Sursa foto: Facebook/Cristian-Leon Țurcanu

România a oferit sprijin financiar pentru renovarea grădiniței și a gimnaziului din satul Petrunea, raionul Glodeni. Totodată, la Petrunea este construit un sistem de canalizare a apelor uzate, un alt proiect finanțat de România.

Sprijinul oferit până acum de Guvernul de la București satului Petrunea din Republica Moldova depășește suma de 3 milioane de lei. Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a mers la Petrunea pentru a vedea cum sunt cheltuiți banii românești.

„Un sat de oameni vrednici și gospodari, fondat în timpul domniei Regelui Ferdinand, care se poate numi cu adevărat un sat european. România este prezentă și aici și contribuie concret la îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am contribuit la modernizarea și renovarea gimnaziului din Petrunea. Grădinița a fost renovată cu sprijin financiar de la Guvernul României. Acum este în curs de finalizare construcția sistemului de canalizare a apelor uzate, un alt proiect finanțat de România. Până acum, sprijinul venit din România la Petrunea este de peste 3 milioane de lei”, a transmis ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu

Diplomatul român a fost întâmpinat cu pâine și sare la Petrunea, iar primarul și conducerile instituțiilor de învățământ i-au arătat proiectele implementate cu sprijinul financiar al României.

Investiții și în raionul Florești

La Radulenii Vechi, raionul Floresti, 413 gospodarii vor avea în curând acces la apă curentă printr-un proiect finanțat cu bani româneşti. Proiectul prevede aducțiunea de apă de la Alexeevca, două rezervoare de apă a 150 mc fiecare și racordarea tuturor gospodăriilor din localitate la rețeaua de apă.

”Guvernul României finanțează în Republica Moldova proiecte de îmbunătățire și modernizare a infrastructurii, apă, canalizare și în alte domenii menite să asigure standarde europene pentru toți cetățenii de pe acest mal al Prutului. împreună construim Moldova Europeană”, a mai spus ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu.