Evenimentul Zilei > Politica > Remus Cernea, ATAC VIOLENT a adresa lui Marian Munteanu: ”Propagă idei LEGIONARE și HOMOFOBE”
Remus Cernea, ATAC VIOLENT a adresa lui Marian Munteanu: ”Propagă idei LEGIONARE și HOMOFOBE”

Remus Cernea, ATAC VIOLENT a adresa lui Marian Munteanu: ”Propagă idei LEGIONARE și HOMOFOBE”

Deputatul Remus Cernea atacă dur decizia PNL de a-l numi pe Marian Munteanu candidat pentru funcția de primar al Bucureștiului. El este de părere că Munteanu are vederi naționaliste, fundamentalist ortodoxe, neagă Holocaustul din România și este homofob. De asemnea, din punctul de vedere al parlamentarului, revoluționarul are un discurs agresiv.

”Numirea domnului Marian Munteanu drept candidat pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Național Liberal reprezintă o imensă eroare politică pentru acest partid istoric. Vederile naționaliste, fundamentalist ortodoxe, negaționiste față de Holocaustul din România și homofobe ale domnului Munteanu dar și discursul său agresiv l-au menținut într-o zonă marginală din punct de vedere politic în ultimii 25 de ani. A fi propulsat acum, printr-o decizie pripită, în calitate de candidat principal al unuia dintre cele mai mari partide din România înseamnă a i se legitima atitudini și opinii precum cele pe care le voi cita mai jos.  

 O primă observație cu privire la trecutul politic al candidatului PNL este aceea că domnia sa a activat până acum alături de organizații și formațiuni politice naționaliste și / sau extremiste: Partidul Comunist Român, Mișcarea Pentru România (de factură național-creștină și de inspirație filo-legionară), Partidul Unității Naționale Române (PUNR) și Partidul Național Român (înființat de fostul șef al Serviciului Român de Informații, Virgil Măgureanu)”, spune deputatul Remus Cernea într-un comunicat trimis către redacția Evenimentul Zilei.

Totodată, Cernea sublinează că Munteanu a condus o organizație filo-legionară în perioada 1992 – 1995. În aceeași perioadă, mai spune parlamentarul, el a susținut opinii, în revista ”Mișcarea”, în care a negat Holocaustul evreilor din România.

”Domnul Marian Munteanu susține propunerea homofobă de modificare a Constituției României pentru a se refuza dreptul persoanelor LGBT de a-și întemeia o familie. În anii ’90 s-a opus eliminării Art. 200 din Codul Penal care incrimina homosexualitatea”, mai spune Remus Cernea.

De altfel, Cernea consideră că PNL se află într-o situație deplorabilă și trebuie să admită faptul că decizia a fost pripită.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: