”Numirea domnului Marian Munteanu drept candidat pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Național Liberal reprezintă o imensă eroare politică pentru acest partid istoric. Vederile naționaliste, fundamentalist ortodoxe, negaționiste față de Holocaustul din România și homofobe ale domnului Munteanu dar și discursul său agresiv l-au menținut într-o zonă marginală din punct de vedere politic în ultimii 25 de ani. A fi propulsat acum, printr-o decizie pripită, în calitate de candidat principal al unuia dintre cele mai mari partide din România înseamnă a i se legitima atitudini și opinii precum cele pe care le voi cita mai jos.  

 O primă observație cu privire la trecutul politic al candidatului PNL este aceea că domnia sa a activat până acum alături de organizații și formațiuni politice naționaliste și / sau extremiste: Partidul Comunist Român, Mișcarea Pentru România (de factură național-creștină și de inspirație filo-legionară), Partidul Unității Naționale Române (PUNR) și Partidul Național Român (înființat de fostul șef al Serviciului Român de Informații, Virgil Măgureanu)”, spune deputatul Remus Cernea într-un comunicat trimis către redacția Evenimentul Zilei.

Totodată, Cernea sublinează că Munteanu a condus o organizație filo-legionară în perioada 1992 – 1995. În aceeași perioadă, mai spune parlamentarul, el a susținut opinii, în revista ”Mișcarea”, în care a negat Holocaustul evreilor din România.

”Domnul Marian Munteanu susține propunerea homofobă de modificare a Constituției României pentru a se refuza dreptul persoanelor LGBT de a-și întemeia o familie. În anii ’90 s-a opus eliminării Art. 200 din Codul Penal care incrimina homosexualitatea”, mai spune Remus Cernea.

De altfel, Cernea consideră că PNL se află într-o situație deplorabilă și trebuie să admită faptul că decizia a fost pripită.