Remediul pentru durerea de ureche. Alimentul care te scapă de probleme. Sfaturile specialiștilor
- Emma Cristescu
- 3 iunie 2022, 14:20
Multe persoane spun că durerea de ureche sau de măsea este îngrozitoare, iar specialiștii au dezvăluit remediul natural care te scapă de disconfort. Trucul poate fi mai eficient ca majoritatea calmantelor și durează doar câteva minute.
Există riscul ca durerea de ureche să nu treacă nici cu calmante, dar specialiștii au descoperit remediul natural care te ajută să scapi de disconfort și să termini activitățile de zi cu zi. Efectele acestui tratament au fost demonstrate științific.
Remediul durerilor de ureche constă într-o cană de sare de mare și o șosetă albă, curată, din bumbac. Ia o tigaie curată și las-o la foc mic pentru 4-6 minute. Aceasta trebuie rotită cât mai des pentru a te asigura că se încălzește. Adaugă sarea în șosetă și înnoad-o la capăt, apoi las-o în tigaie, la foc mic, pentru 5-6 minute. Se pune șoseta cu sare pe urechea infectată sau pe partea pe care ai o măseaua dureroasă și scapi de probleme în câteva minute. Specialiștii au declarat că acest tratament nu îți rezolvă afecțiunea pe termen lung și că este indicat un consult.
De la ce apar durerile de ureche?
Durerea de ureche vine din cauza unei răceli sau a unei infecții. Persoanele răcite simt un disconfort greu de suportat și foarte ascuțit. Afecțiunea vine însoțită de febră, nas înfundat și probleme cu somnul. Cu toate astea, problema trece de la sine sau cu ajutorul remediului pe bază de sare.
Specialiștii spun că dacă durerea durează prea multe zile riști să ajungi la complicații. Aceste infecții necesită un tratament prescris de medic.
Infecția urechii este însoțită de pierderea apetitului, iritabilitate, probleme cu somnul, febră și dificultăți de auz. O altă posibilitate este să apară de la un dop de ceară. Disconfortul vine cu înfundarea urechii, vâjâit în urechi și senzația de corp străin. Vizita la medical ORL-ist este obligatorie în acest caz.
Persoanele care refuză să meargă la medic pot ajunge la pierderea auzului, apariția meningitei sau paraliziile faciale.
Dacă vrei să nu ajungi la ORL, specialiștii spun să renunți la bețișoarele de ureche, pentru că acestea nu fac decât să împingă ceara. Nici fumul de țigară nu ajută în cazul infecțiilor, potrivit cuisineandhealth.com.