Un REMEDIU cunoscut poate DĂUNA grav SĂNĂTĂȚII

Un REMEDIU cunoscut poate DĂUNA grav SĂNĂTĂȚII

Majoritatea oamenilor consumă remedii naturiste sau completări alimentare, printre acestea și ceaiurile din plante.

Totuși, medicii avertizează că acestea trebuie consumate respectând indicațiile specialiștilor, în caz contrar existând mari riscuri, inclusiv decesul, informează Digi24. Ca pericole, sunătoarea poate să determine fotosensibilitate, iar persoanele care consumă în fiecare zi acest ceai timp de mai mulți ani, este posibil să prezinte erupții pe piele, în timp ce mușețelul poate provoca afecțiuni digestive. Ceaiul de coada calului consumat în exces poate să aducă un exces de siliciu care poate duce la depuneri de diverse cristale în organism și să se formeze ezocstoze.

Salvia este o plantă estrogenică, ea conține fitoestrogeni şi dacă e consumată în exces de femei mai ales înainte de perioada de menopauza poate duce la fenomene de hipoestrogenism.

La polul opus, ceaiurile de fructe pot fi foarte bune, fără efecte adverse, dar în acest caz există șansa ca acestea să nu fie naturale. În comerț găsim ceaiuri de fructe tratate cu o substanță chimică care să dea un anumit miros sau o anumită culoare spre roșu ruginiu.

Ca înlocuitor al cafelei, ceaiul verde este recomandat mai mult decât ceaiul negru, deoarece are un conținut de teină. Teina este echivalentul cofeinei din cafea. Este un ceai puternic antioxidant, este recomandat în curele de slăbire, înlătură durerile de cap, îți dă energie, forță, vitalitate, dar în cantități de maxim 4 litri pe zi.

Oricum, în orice caz, pentru a avea toate efectele ceaiurilor, se recomandă respectarea timpilor de infuzie și temperatura apei. De asemenea, pentru ceaiurile speciale, se recomandă citirea cu atenție a instrucțiunilor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News