Regele biscuiților din România şi FABULOASA EVAZIUNE FISCALĂ de care a fost în stare. ATÂT DE GRAV a fost ce a făcut, încât a fost CONSIDERAT PERICOL NAŢIONAL

Regele biscuiților din România şi FABULOASA EVAZIUNE FISCALĂ de care a fost în stare. ATÂT DE GRAV a fost ce a făcut, încât a fost CONSIDERAT PERICOL NAŢIONAL

Regele biscuiților din România şi fabuloasa evaziune fiscală de care a fost în stare.

Turcul Halil Bulut, supranumit şi regele biscuiţilor din România, a fost reţinut de procurorii DIICOT, care l-au acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul este estimat la aproximativ 14 milioane de euro, conform digi24.ro.

“La data de  11.10.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Bulut Halil, Blaj Raluca Anamaria, Todoran Ioan, Gheorghe Mihai, Costea Cornel şi  Imad Ali  pentru săvârşirea infracţiunilor de   constituire a unui grup infracțional organizat,  evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În cauză există suspiciunea rezonabilă  că  în perioada 2011 – 2015 inculpatul  Bulut Halil, având calitatea de administrator la SC RO STAR SA a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpaţii Blaj Raluca Anamaria, referent contabil al SC RO STAR SA și Todoran Ioan, director tehnic, grup care a acționat în sensul  sustragerii SC RO STAR SA de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin evidențierea în actele contabile ale acestei societăți sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale.

Pentru atingerea acestui scop, în contabilitatea SC RO STAR SA au fost înregistrate achiziții fictive de bunuri și servicii provenind de la 22 societăți comerciale cu comportament specific celor de tip fantomă.

În urma cercetărilor effectuate în cauză a rezultat  că membrii grupului infracțional întocmeau în înțelegere cu Bulut Halil și din dispozițiile acestuia facturi fiscale fictive ce atestau în mod nereal achiziționarea de către SC RO STAR SA de bunuri și servicii (materii prime, materiale auxiliare, produse de curățenie, consumabile, materiale publicitare și promoționale, servicii de reparații, amenajări, reparații ți transporturi produse finite) de la furnizori de tip fantomă, pe care le introducea sau dispunea introducerea lor în contabilitatea societății beneficiare, în scopul diminuării obligațiilor fiscale ale acesteia către bugetul de stat. Cei în cauză prezentau angajaților SC RO STAR SA documente justificative (facturi de achiziții bunuri și servicii, procese-verbale de recepție a lucrărilor, note de intrare recepție, etc.) și alte documente (anexe contracte, devize de transport, foi de parcurs, etc.), determinându-i să le semneze în mod formal, în scopul de a crea  aparenţa realităţii achizițiilor fictive de bunuri și servicii”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News