Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Refuzînd să demisioneze, așa cum i s-a poruncit, Victor Ponta a scos limba la Imperatorul Klaus Iohnanis. Ce va face Klaus Iohannis mai departe?
Refuzînd să demisioneze, așa cum i s-a poruncit, Victor Ponta a scos limba la Imperatorul Klaus Iohnanis. Ce va face Klaus Iohannis mai departe?

Refuzînd să demisioneze, așa cum i s-a poruncit, Victor Ponta a scos limba la Imperatorul Klaus Iohnanis. Ce va face Klaus Iohannis mai departe?

Vineri, 5 iunie 2015, după Declarația de presă de la Cotroceni, Klaus Iohannis a dat un interviu TVR în care ne asigura că peste o zi, două, Victor Ponta va demisiona:

„Realizator: Şi Victor Ponta v-a acceptat argumentele? V-a spus măcar că se va gândi la această solicitare?
Klaus Iohannis: Mi-a spus că se va gândi, se va sfătui probabil cu colegi din partid şi va lua, în consecinţă, o decizie. Eu cred şi sper ca decizia să fie demisia.
Realizator: Cred că o informaţie de ultimă oră ne spune că premierul a declarat deja că nu va demisiona.
Klaus Iohannis: Asta rămâne de văzut. Aceste declaraţii la cald, sau la fierbinte, putem să spunem, în această situaţie, trebuie luate cu o anumită rezervă. Eu sunt convins că este nevoie de o zi sau două în care lucrurile se decantează, se clarifică şi sper în cursul săptămânii viitoare să avem un deznodământ al acestei etape din criza politică.”

Ei bine, au trecut deja nu o zi, nu două, ci 10 zile.
Victor Ponta n-a demisionat.
Parlamentul nu i-a ridicat imunitatea, pentru ca președintele să-l poată suspenda.
Vineri, 12 iunie 2015, Parlamentul a respins Moțiunea de cenzură.

La un dialog cu Cătălin Striblea, la B1 Tv, am simțit nevoia să-mi exprim uluirea față de cererea oficială adresată de Klaus Iohannis lui Victor Ponta de a demisiona, pentru că a fost convocat la DNA.
Și dacă Victor Ponta nu demisionează – am întrebat eu – cum va ieși din asta Klaus Iohannis, cel care crede despre el că-i un Imperator față de care noi, supușii, de la premier și pînă la ziarist, trebuie să ne întrecem în temenele?

Vă amintiți secvența cu paltonul de pe aeroportul din Paris?
Pentru că aghiotantul nu fusese lîngă el ca să-i ia paltonul, Klaus Iohannis și-a ieșit din sărite atît de tare c-a trîntit paltonul pe capotă în chip ostentantiv. Dacă ar fi fost pe vremea grofilor i-ar fi ars două palme aghiotantului, considerat de el un soi de ordonanță.

Un astfel de președinte nu risca să-i ceară demisia lui Victor Ponta, dacă liderii PNL și liderii Binomului SRI-DNA nu-i garantau că Victor Ponta va demisiona în cîteva zile.
Pe ce-au pariat autorii loviturii de stat?
Pe o presiune infernală la care ar fi fost supus Victor Ponta în zilele următoarea prin:

Cererea adresată de a demisiona din parte unor ambasadori care, sfidînd normele diplomatice, se implică în bătălia politică internă de o parte sau de alta.
Așa cum s-a văzut, Comunicatele ambasadelor de serviciu în astfel de cazuri au fost prudente în Scandalul Victor Ponta.
Scoaterea oamenilor în stradă, după rețeta Diversionistă dintre cele două tururi. Ca și între cele două tururi, prin intermediul Realității tv și a site-urilor de casă ale Binomului SRI-DNA, amploarea manifestațiilor ar fi fost exagerată în chip isteric.
Așa cum s-a văzut nu s-a reușit scoaterea în stradă nici măcar a neamurilor celor care conduc PNL.
Diversiunea Ioan Rus. S-a pariat pe faptul că Victor Ponta nu-i va cere demisia. Ar fi urmat un scandal public atît de mare, încît pînă la urmă Victor Ponta și-ar fi dat demisia.

Ce face acum Klaus Iohannis?
Normal ar fi să se împace cu situația.
Dacă ar fi un adevărat președinte, altfel spus, dacă ar fi un veritabil Bărbat de stat, unul dintre aceia care se gîndește mai întîi la țară și apoi la vanitățile sale rănite, așa ar proceda.
Pînă la urmă, Victor Ponta va pleca de la Palatul Victoria.
Important e să nu plece cu prețul unei Crize politice de proporții, care să pună la îndoială grav stabilitatea țării.

Eu însă nu cred că Klaus Iohannis e un astfel de președinte.
E de presupus că s-a supărat mai rău decît în cazul cu paltonul pe slugile care i-au garantat că Victor Ponta.
Slugile cu pricina se dau de ceasul morții să nu-l supere pe noul Stăpîn, obsedate cum sunt să supraviețuiască în funcții babane după plecarea Fostului.

Așa că slugile sunt în stare de orice pentru a-l debarca pe Victor Ponta.
Chiar cu prețul unor abuzuri incredibile.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: