Evenimentul Zilei > Actualitate > Record de copii abandonaţi în spitalele Vâlcea, în 2013
Record de copii abandonaţi în spitalele Vâlcea, în 2013

Record de copii abandonaţi în spitalele Vâlcea, în 2013

Potrivit unui bilanţ al autorităţilor locale, motivul pentru care mamele şi-au abandonat copiii a fost acela că nu au cu ce să-i crească.

"Potrivit raportului de activitate al DGASPC – ului Vâlcea, în ceea ce priveşte situaţia copiilor părăsiţi în unităţile medicale, de cele mai multe ori, mamele nu văd nicio posibilitate de a-şi creşte copiii. Motivele sunt adesea insuficienţa mijloacelor financiare, lipsa de maturitate şi incapacitatea de a se descurca, precum şi problemele personale sau emoţionale – stigmatul conferit de statutul de părinte unic, dependenţa de alcool, tulburările de personalitate etc. Se întâmplă frecvent ca părinţii să-şi abandoneze copiii în spital fără să lase vreo informaţie privind identitatea sau adresa lor. Anul trecut, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a fost sesizată cu privire la situaţia a 41 de copii care erau în risc de abandon în unităţile sanitare", a declarat Nicolae Badea, şeful Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Vâlcea.
Pentru 21 de copii a fost întocmit proces-verbal de abandon, 17 au fost plasaţi la asistenţi maternali, iar 12 au fost reintegraţi în familie.
Comparativ cu datele statistice ale anului 2012 când această instituţie a fost sesizată cu privire la 17 de cazuri de abandon în unităţile sanitare, se poate spune că, în 2013, numărul copiilor abandonaţi în spitale aproape s-a dublat, a mai spus Badea

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: