Record bizar și inutil, la nivel mondial. Cât măsoară cea mai lungă limbă

Brittany, femeia cu cea mai lungă limbă din lume. Sursa foto Guiness World

O femeie din Texas, SUA, are cea mai lată limbă din lume (la femei). Limba lui Brittany Lacayo măsoară 7,90 cm (3,11 in) în punctul cel mai lat - adică mai largă decât un puc de hochei și aproape la fel de lată ca o carte de credit. Limba ei este cu 2,5 cm mai lată decât lungă, atunci când se măsoară lungimea de la vârf la mijlocul buzei superioare închise.

Femeia cu cea mai lată limbă din lume

7,90 cm este aceeași dimensiune ca și lungimea medie a întregii limbi a unei femei, măsurată de la epiglotă (un lambou de cartilaj din spatele limbii).

Acest record nu a mai fost doborât de 10 ani până acum. Înainte de Brittany, Emily Schlenker (SUA) a bătut recordul, cu o limbă lată de 7,33 cm (2,89 in). Brittany, care lucrează ca avocat, a știut dintotdeauna că are o limbă mai mare decât a celorlalte femei. Ea a declarat că familia ei a făcea multe glume în copilărie, dar că nu s-a simțit prost. Aceasta a spus că nu s-a așteptat niciodată ca limba ei să fie cea mai mare din lume.

Un alt record doborât în această săptămână

Brittany a mai spus că prietena ei a încurajat-o să își măsoare limba. Ea a declarat că nu și-a anunțat colegii că a doborât un record atipic. Brittany nu este singurul avocat american care a doborât un record în ultimele săptămâni. Alexander Capogna a efectuat cele mai multe flotări piept-sol într-o oră, cu un total uimitor de 1 246.

@guinnessworldrecordsWidest tongue (female) 📏👅 7.33 cm (2.89 in) - Emily Schlenker 🇺🇸♬ original sound - Guinness World Records

Recordul masculin pentru cea mai lată limbă este de 8,88 cm (3,49 in), aparținând lui Brian Thompson (SUA). Fostul deținător al recordului a fost Byron Schlenker, tatăl lui Emily, potrivit guinnessworldrecords.com.

Câinele cu cea mai mare limbă din lume

Anul trecut, un câine din SUA, pe nume Rocky, a stabilit un record cu cea mai lungă limbă dintre toți câinii vii - lungimea sa fiind de 14 cm.

Cartea Recordurilor (Guinness World Records) are o istorie de mai bine de jumătate de secol. Ideea de a publica o astfel de carte i-a venit în 1951 irlandezului sir Hugh Beaver. Această carte deține un record mondial: cea mai vândută serie de carte, care deține drepturi de autori. Cartea Recordurilor este, astăzi, după Biblie, cea mai cunoscută carte din lume.