Finală de zile mari în finala Turneului Campioanelor 2019 ! Australianca Ashleigh Barty, numărul 1 mondial,a învins-o pe în finala turneului  pe Elina Svitolina ( numărul 8 WTA) cu scorul de 6-4, 6-3. Ea va încasa cel mai mare premiu din istoria turneului de tenis, și anume suma de 4.420.000 de dolari.

Campioană australianca a reușit să se impună destul de ușor în fața campioanei de anul trecut, după o partidă care a durat o oră și 27 de minute. Elina Svitolina, campioana de anul trecut a turneului, conducea cu 5-0 în meciurile directe cu jucatoarea australiană, înaintea meciului de la Shenzen.În afara sumei record , jucatoarea australianca Ashleigh Barty va primi și  1.375 de puncte WTA , urmând să încheie anul că lider mondial, cu mai mult de 2.000 puncte în fața jucatoarei Karolina Plsikova, locul 2 WTA.

Elina  Elina Svitolina, sportiva care în grupe a învins-o  pe Simona Halep, va primi un premiu în valoare de 2,4 milioane de dolari şi 1.080 de puncte WTA, urmând să se claseze de luni pe locul 6 WTA.

Chiar dacă a pierdut anul acesta în faza grupelor  Turneului de la Shenzen a Campioanelor, în urma victoriei cu Bianca Andreescu și celordouă înfrângeri cu Elina Svitolina și Karolina Pliskovaa,  Simona Halep, va urca de pe locul 5 pe locul 4  în ierarhia mondială, după Barty, Pliskova şi japoneză Naomi Osaka,  devansând-o în clasament pe canadiancă Bianca Andreescu.