Evenimentul Zilei > Justitie > RECHIZITORIU DNA. Ce a declarat Geoană la DNA, în dosarul lui Vanghelie. “I-a făcut cadou soţiei mele, Geoană Mihaela, două ceasuri marca Vacheron Constantin”
RECHIZITORIU DNA. Ce a declarat Geoană la DNA, în dosarul lui Vanghelie. “I-a făcut cadou soţiei mele, Geoană Mihaela, două ceasuri marca Vacheron Constantin”

RECHIZITORIU DNA. Ce a declarat Geoană la DNA, în dosarul lui Vanghelie. “I-a făcut cadou soţiei mele, Geoană Mihaela, două ceasuri marca Vacheron Constantin”

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis în judecată marţi de procurorii DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani. În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de şapte infracţiuni de complicitate la luare de mită şi şapte infracţiuni de spălare de bani; Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru.

 

Printre martorii importanți audiați la DNA în acest dosar este și Mircea Geoană, fost candidat la Președenția României și fost președinte al Senatului. Audierea a avut ca scop elucidarea modului în care acesta a primit cadou ceasuri de la Vanghelie.

Totul a  pornit dup ce un martor a declarat la DNA: “Din discuţiile purtate cu Vanghelie Marian şi din bârfa de la partid, cunosc faptul că acesta i-a făcut cadou un ceas destul de scump domnului Geoană Niculae Mircea-Sorin, cu o anumită ocazie festivă, posibil ziua lui. Nu cunosc cine a plătit acest ceas şi nici de unde s-a cumpărat, dar presupun că de la Helvetansa, unde Niculae Mircea-Sorin îl cunoştea pe patron”.

 

Declarația lui Mircea Geoană

Din declaraţia martorului Geoană Mircea-Dan, procurorii DNA au reinut următoarele aspecte: „Îl cunosc pe numitul Vanghelie Marian-Daniel din anul 2002, pe linie de partid, prin intermediul preşedintelui Organizaţiei de Partid P.S.D. Bucureşti, domnul Dan-Ioan Popescu. Cu Vanghelie Marian-Daniel nu sunt prieten, ci sunt coleg de partid. În anul 2008, din câte îmi aduc aminte, cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, am primit cadou de la Vanghelie Marian-Daniel un ceas marca Glashutte, de culoare negru cu auriu, model Panomatic Crono, nr. 000223, No. reference 19501110104, Date of sale 05.08.2008. Fac precizarea că nu cunosc valoarea acestui ceas.

De asemenea, undeva în anii 2008-2009, la diferite aniversări, Vanghelie Marian-Daniel i-a făcut cadou soţiei mele, Geoană Mihaela, două ceasuri marca Vacheron Constantin, unul alb cu auriu şi curea bleumarin, model 25021/000R, Case nr. 795982, Movement nr. 9699232, Metal Or rose, Dial 9115, Bracelet Cuir, împreună cu o cutie neagră, iar celălalt, argintiu cu alb şi curea roz, cu seria 821914 83505. De asemenea, nu cunosc valoarea acestor ceasuri. În afară de aceste trei ceasuri menţionate, nu am primit alte cadouri de la Vanghelie Marian-Daniel.

Declar faptul că nu cunosc cine şi nici dacă s-a renovat sediul P.S.D. de lângă Magazinul Cocor. Menţionez că eu mi-am desfăşurat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009 la sediul naţional al P.S.D. din Bulevardul Kiseleff nr. 10. O cunosc de doamna Opre Ancuţa-Gina din anul 2006, dar arăt faptul că niciodată nu i-am prezentat-o domnului Vanghelie Marian şi nici nu i-am solicitat acestuia vreodată să-i găsească vreun spaţiu unde să locuiască cu chirie. Predau, cu această ocazie, organului de urmărire penală cele trei ceasuri menţionate mai sus”.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: